Z začetkom letošnjega leta se je pri slovenskih trgovcih oplovih vozil začela predprodaja nove Astre Sports Tourer, ki jo prvi kupci lahko pričakujejo v začetku meseca aprila. Od petvratne izvedenke bo dražja za 750 evrov.Opel je od novembra za novo Astro prejel že 80.000 naročil.

 

Opel Astra Sports Tourer 06

 

Najnovejši med karavani kompaktnega razreda se postavlja z enakimi naprednimi tehnologijami kot petvratna različica. Zgradba Astre Sports Tourer  je zasnovana popolnoma na novo in ima do 200 kg manjšo maso, v primerjavi  s predhodno generacijo. Novi kravan bo na voljo izključno z motorji nove generacije, ki jamčijo večjo poskočnost ob sočasnem zmanjšanju porabe goriva.

 

Opel Astra Sportstourer

 

Nova generacija Sports Tourerja ima enake zunanje mere kot karavan dosedanje generacije. V dolžino meri 4702 mm, v širino 1871 mm (z zloženimi zunanjimi vzvratnimi ogledali) in v višino 1499 mm. Ponuja več prostora za potnike in prtljago, saj ima voznik na voljo 26 mm več prostora v višino, potniki zadaj 28 mm več prostora za noge, zahvaljujoč prostorsko učinkovitejši izvedbi pa ponuja prtljažnik do 1630 litrov prostora.

 

Opel Astra Sports Tourer 08

 

Prvič doslej bo mogoče odpreti vrata prtljažnika povsem prostoročno, tudi brez daljinskega upravljavca. V kombinaciji s Keyless Open je vrata prtljažnika mogoče odpreti s premikom noge, oziroma z majhno, le nakazano brco pod zadnjim odbijačem. Na enak način se vrata prtljažnika tudi zaprejo. Sistem zmore odkriti oviro in zaustaviti zapiranje v primeru nevarnosti.

 

Opel Astra Sports Tourer 07

 

Vrata prtljažnika je mogoče odpreti s posebnim gumbom zraven voznika, oziroma z daljinskim upravljavcem ključa. Pripomočki iz ponudbe FlexOrganizer s stranskimi vodili, mrežami in številnimi možnostmi pritrjevanja so na voljo, kot del dodatne opreme. Sports Tourer bo imel vgrajene le motorje nove generacije, dizelske in bencinske različice od enega do 1,6 litra, od 70 kW/95 KM do 147 kW/200.