Med zadnjimi novostmi leta se na slovenskem trgu predstavlja nova Ford Kuga, tehnološko naprednejša, oblikovno osvežena s spremenjeno masko motorja, novimi žarometi z vgrajenimi dnevnimi lučmi LED in elegantnimi meglenkami ter novimi zadnjimi lučmi. Na voljo je tudi paleta 17-, 18- in 19-palčnih platišč iz zlitine v različnih barvah, vključno s sijajno Luster Nickel. Novost sta dve novi barvi: Guard Grey in živahno Copper Pulse. Električna vlečna kljuka se skrije za zadnji odbijač, če ni potrebna za vleko.

 

ford-kuga-08

 

Osvežena je tudi notranjost. Krmilniki na volanu in klimatski napravi so bolj praktično razporejeni, stikal in gumbov je manj, volanski obroč je na voljo tudi z ogrevanim usnjenim oblazinjenjem, vse različice nove Kuge s samodejnim menjalnikom pa bodo opremljene z obvolanskima ročicama za ročno prestavljanje brez odmika rok z volana.

 

ford-kuga-20

 

Nova Kuga je na voljo s prostoročnim pomikom prtljažnih vrat, ki omogoča dostop do prtljažnika s preprostim zamahom z nogo pod zadnjim odbijačem. To tehnologijo je lani izbrala več kot tretjina kupcev Kuge v Evropi. Prvič sta na voljo tudi nova Kuga ST-Line s potezami športnega oddelka Ford Performance in razkošna nova Kuga Vignale, zato lahko kupci izberejo ustrezno oblikovano in opremljeno Kugo v najširši paleti različic doslej.

 

ford-kuga-12

 

Nova Kuga je na voljo s Fordovim dovršenim sistemom za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 z 8-palčnim zaslonom. Nova funkcija za pravokotno parkiranje dopolnjuje tehnologijo za aktivno pomoč pri parkiranju, ki jo je lani naročila skoraj polovica kupcev Kuge. Dodatna tipala s funkcijami omogočajo tudi tehnologije, ki vozniku Kuge pomagajo iz parkirnega mesta. V novi Kugi je na voljo izboljšana različica Fordovega sistema za preprečevanje naleta pri manjših hitrostih Active City Stop, ki zdaj deluje do hitrosti 50 km/h (prej do 30 km/h). Najnovejša generacija Fordove tehnologije MyKey lastnikom Kuge omogoča, programiranje ključa, preden svojim otrokom posodijo avto, z večjo izbiro možnosti tako pri omejevalniku hitrosti kot pri nastavitvah opozorilnika za hitrost.

 

ford-kuga-17

 

V dizelski ponudbi so naslednji motorji: 1,5-litrski TDCi 120 KM samo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in sprednjim pogonom, 2,0-litrski TDCi 150 KM in 2,0-litrski TDCi 180 KM s 6-stopenjskim ročnim ali 6-stopenjskim samodejnim PowerShift menjalnikom. Bencinskim različicam sta na voljo 1,5-litrski EcoBoost s 120 KM in s 150 KM, s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in prednjim pogonom ter 1,5-litrski EcoBoost s 182 KM, 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Nova Ford Kuga je opremljena s štirimi serijskimi paketi: Trend, Style, Titanium in ST-Line. Kupcem je na voljo že za 21.610 v bencinski in 23.330 v dizelski izvedbi.