Ob visoki obletnici italijanske avtomobilske znamke Alfa Romeo vstopata v modelno leto 2020 v duhu najboljše tradicije »cuore sportivo« nova Giulia in Stelvio Quadrifoglio, predstavljena včeraj na včeraj na virtualni medijski premieri. Doslej najbolj dovršen izraz funkcionalne italijanske oblike v edinstvenem slogu Alfa Romeo in najvišjo zmogljivost v razredu potrjuje zmogljiv motor 2.9 V6 z dvema turbopolnilnikoma. Izdelan iz aluminija razvije kar 375 kW (510 KM) in 600 Nm navora pri 2.500 vrt./min. Navor se na kolesa prenaša s sistemom aktivnega vektorskega usmerjanja navora Alfa™ ob pomoči inovativnega štirikolesnega pogona Q4 pri modelu Stelvio Quadrifoglio.

Zmogljivosti motorja upravlja 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki optimizira tekoče prestavljanje in udobno vožnjo po vseh terenih, navajajo uradni viri. Izbrani način RACE izraža ves svoj potencial z bliskovitim prestavljanjem v 150 milisekundah. Vsak model Quadrifoglio je opremljen z vrsto sistemov, ki so zasnovani za večji užitek v vožnji in voznikom ponujajo najpristnejšo, najzanimivejšo izkušnjo za volanom. Viri izpostavljajo aktivno vzmetenje Alfa™, izbirno stikalo Alfa™ DNA Pro z načinom RACE in sprednje pomično krilce Active Aero Splitter Alfa™ pri modelu Giulia. Sistem nadzora podvozja Alfa™ sproti usklajuje in prilagaja sisteme ter stalno zagotavlja idealne razmere za vozilo in voznika, da lahko voznik kar najbolje izkoristi izjemno zmogljivost modelov Giulia in Stelvio Quadrifoglio.

Značilni zvok Quadrifoglio, ki prihaja iz izpušnega sistema s štirimi izhodi in z dvojnim načinom delovanja, je še drznejši in privlačnejši v načinu RACE. Alfa Romeo obljublja kasneje tudi nov izpušni sistem Akrapovič z dvojnim načinom delovanja, ki je izdelan iz titana, opremljen z zaključki izpušne cevi iz ogljikovih vlaken in zagotavlja še bolj prefinjen zvok. Na voljo bo tudi novo oblazinjenje s perforiranim usnjem za električne športne sedeže iz usnja in alcantare. Še vedno so na voljo tudi športni sedeži Sparco s strukturo školjke iz ogljikovih vlaken. Popolnoma nov informacijsko-razvedrilni sistem z 8,8-palčnim sredinskim zaslonom na dotik ponuja povezane storitve in novo obliko vmesnika. Ekskluzivne nove funkcije Performance Pages s posebnimi zasloni vozniku sproti prikazujejo stanje vozila – od temperatur glavnih mehanskih sestavnih delov do navora, tlaka turbopolnilnika in uporabljene moči ter digitalnih kronometrov za merjenje stopenj zmogljivosti pri pospeševanju in najvišji hitrosti. Zunanjost modelov Giulia in Stelvio Quadrifoglio poudarjajo tudi nove zatemnjene zadnje luči LED in novo bleščeče črno končno obdelavo prednje maske in zadnje značke. Mopar v eksluzivni liniji  dodatne opreme Quadrifoglio ponuja mrežo hladilnika z vstavki v obliki črke V ter pokrove zunanjih ogledal in zadnji spojler iz ogljikovih vlaken.

.

Giulia in Stelvio Quadrifoglio modelnega leta 2020 uvajata nove sisteme ADAS (napredni sistemi za pomoč vozniku), ki so bili razviti skupaj z družbo Bosch za drugo stopnjo avtonomne vožnje, ki naj bi predstavljala popolno ravnovesje med užitkom v vožnji in elektronskimi sistemi za pomoč vozniku, da stalno nadzoruje vožnjo, hkrati pa zagotavljajo večje udobje na daljših vožnjah. Vseeno pa mora voznik vedno imeti roke na volanskem obroču in stalno ohranjati nadzor nad vozilom. Z modelnim letom 2020 gre za sistem za ohranjanje voznega pasu, aktivni sistem za nadzor mrtvih kotov, aktivni tempomat, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in inteligentni nadzor hitrosti, sistem za pomoč pri prometnih zastojih in sistem za pomoč vozniku na avtocesti in sistem za opozarjanje na utrujenost voznika.