Na avtomobilskem salonu v Ženevi so danes popoldne podelili priznanje Evropski avto leta 2016. Najprestižnejše evropsko priznanje je prejela nova Opel Astra, ki je med sedmimi finalisti prejela skupno 309 točk, na drugo in tretje mesto pa sta se z 294 oziroma 202 točkami uvrstila Volvo XC90 in Mazda MX-5.

 

Opel Astra Car of the year 2016

 

 

Opel Astra v različici s petimi vrati in kot Sports Tourer temelji na povsem novi lahki arhitekturi vozila. Za pogon ekskluzivno skrbijo najnovejši dizelski in bencinski motorji. Integracija s pametnimi telefoni in revolucionarni pomočnik za osebne povezave in storitve Opel OnStar poskrbita za ultra-sodobno povezljivost. Astra nadaljuje tudi s tradicijo uvajanja tehnologij in funkcij, kot so IntelliLux LED® matrični žarometi, v kompaktni razred, čeprav so bile doslej na voljo samo v višjih segmentih.

 

Winning smile: Opel Group CEO Dr. Karl-Thomas Neumann proudly presents the “Car of the Year” award for the new Opel Astra.
Karl-Thomas Neumann s priznanje “Car of the Year” za novo Opel Astro.

 

Priznanje ‘Evropski avto leta’ so uvedli leta 1964. Z letošnjo zmago je Opel svoje skupno število osvojenih nazivov ‘Avto leta’ povečal na pet. Kot prvi avto iz Rüsselsheima ga je osvojil Opel Kadett E leta 1985. Dve leti pozneje je vseevropska zmaga pripadla Omegi A. V zadnjih leti se je Opel dvakrat uvrstil na vrh – Insignia je zmagala leta 2009, Ampera pa leta 2012.