Na jesenskem salonu avtomobilov v Frankfurtu bo z novo generacijo predstavljen tudi inteligentni sistem žarometov prihodnosti IntelliLux. Novi matrični LED žarometi intelliLux bodo v kompaktnem razredu prvič omogočali vožnjo s stalno vključenimi nezasenčenimi lučmi, brez zaslepitve drugih udeležencev v prometu. Tako bo ta najnaprednejša tehnologija končno dostopna najširšemu krogu uporabnikov, zagotavljajo oplovi viri.

 

Opel LED IntelliLux 01

 

Sistem žarometov nove generacije, ki ga sestavljajo izključno luči LED so razvili inženirji Oplovega International Technical Development Centra v Rüsselsheimu.Doslej so bili tovrstni sistemi namenjeni le vozilom premijskega razreda. Žarometa sestavlja 16 elementov LED, osem na vsaki strani. Novi matrični sistem LED nenehno samodejno prilagaja dolžino in razpršenost svetlobnega snopa v vseh voznih razmerah.

 

Opel LED Intellilux

 

Deluje s podporo sprednje kamere Opel Eye, ki hipno zazna prisotnost drugega vozila v gibanju in prilagodi delovanje posameznih segmentov LED. Ti se samodejno izključijo, tako da nikakor ne more priti do zaslepitve voznikov v vozilih iz nasprotne smeri. IntelliLux matričnimi LED žarometi so rezultat številnih inteligentnih rešitev, zato zagotavljajo izjemno osvetlitev, primerljivo z dnevno lučjo, še zagotavljajo uradni oplovi viri.