Zlati volan’, ‘Najbolj senzibilen avto’, 11 nacionalnih nazivov avto leta 2016 vključno s slovenskim in za konec še ‘Evropski avto leta 2016’, so od lanske premiere prestižna strokovna priznanja, ki se potrjujejo tudi na trgu. Doslej so Oplovi trgovci za Astro s petimi vrati in različico Sports Tourer po vsej Evropi prejeli že več kot 250.000 naročil.

 

2016 09 05_250-000-narocil-za-Astro-2

 

Astra s petimi vrati in Sports Tourer temeljita na povsem novi lahki arhitekturi vozila, ki je do 200 kilogramov lažja od predhodnice. Nova Astra je prepričala z zmogljivimi novimi motorji,  z najsodobnejšo integracijo pametnih telefonov in pomočnikom za osebne povezave in storitve Opel OnStar. Na nekaterih trgih je Astra že na voljo z zmogljivo dostopno točko Wi-Fi za do sedem mobilnih naprav.

 

2016 09 05_250-000-narocil-za-Astro-1

 

Z novo Astro je Opel v kompaktni razred uvedel prilagodljive matrične žaromete IntelliLux LED®, ki zunaj naselij omogočajo stalno vožnjo z dolgimi lučmi brez slepljenja drugih voznikov. Številni drugi asistenčni sistemi temeljijo na najsodobnejši naprej usmerjeni kameri Opel Eye in vozniku pomagajo na različne načine, od natančnega prepoznavanja prometnih znakov in pomoči pri ohranjanju voznega pasu z aktivnim popravkom krmiljenja do opozarjanja na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili. Za odpiranje in zapiranje dvižnih vrat prtljažnika Sport Tourerja zadošča preprost zamah z nogo pod zadnjim odbijačem, zato uporabniku s polnimi rokami vrečk ni treba iskati ključev po žepih.

 

2016 09 05_250-000-narocil-za-Astro