Seat Ibiza, predpremierno predstavljena na salonu v Ljubljani, je prejela priznanje Red Dot Award: Product Design 2017. Pri Seatu so prepričani, da se nova Ibiza ponaša z najboljšim dizajnom, ki so ga kadarkoli razvili v segmentu AO. Red Dot Award je že od leta 1954 eden najprestižnejših oblikovalskih natečajev na svetu, ki nagrajencem daje mednarodno prepoznavnost na področjih kakovosti in inovacij Poleg tega je prav kategorija oblikovanja izdelkov (angl. Product Design) najpomembnejša od vseh.

 

Seat Ibiza

 

Žirijo za nagrado Red Dot Award: Product Design sestavlja 40 strokovnjakov z vsega sveta, ki ne smejo biti zaposleni v podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodno industrijo, poleg tega pa ne smejo glasovati za izdelek, pri katerem so kakorkoli prisostvovali. Tako se je mogoče izogniti navzkrižju interesov in zagotoviti najvišjo raven nepristranskosti in nevtralnosti.

 

Seat Ibiza 01

 

Nova Ibiza želi prepričati s svojimi dinamičnimi voznimi lastnostmi, udobjem in občutkom stabilnosti, zanesljivosti na cesti, znatnih izboljšavah kakovosti v notranjosti vozila, varnih in uporabniku prijaznih tehnologijah, izboljšanega udobja. Poseben poudarek je že na prvi pogled tudi na novem dizajnu v obliki črke X,  trikotnih žarometov s celostno LED tehnologijo in dnevnih luči. Notranjost ponuja proporcionalna razmerja in dosledna izbira materialov elegantnega videza, kot premišljena umestitev različnih funkcionalnih sklopov, na primer povišane konzole.

 

Seat Ibiza 02

 

Nova Ibiza ima prestavno ročico nameščeno kar se da visoko, da zagotavlja čim bolj enostavno in gladko prestavljanje. Na voljo so tudi številne možnosti individualizacije, med drugim možnost izbire notranje LED-osvetlitve in najnaprednejše tehnologije z 8-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostnim sistemom SEAT Full Link. Izpostaviti velja tudi, da je Ibiza opremljena s filtrom Air Care, ki prestreže vse vrste alergenov in v potniškem prostoru skrbi za optimalno kakovost zraka.