Pred nekaj urami je Škoda v Pragi slovesno odkrila novo Octavio. Najnovejša izdaja češke uspešnice, ki prihaja ob svoji 60-ti obletnici, je s četrto generacijo zrasla v vseh dimenzijah. Predstavili so jo kot boljšo, prostornejšo, varnejšo in še bolj povezano. Nova Octavia je daljša in širša, odkriva tudi večji prtljažnik kot prej. V odkrivanju novih dimenzij je presegla samo sebe z elegantnejšim zunanjim videzom in naprednim dizajnom notranjosti, ki skuša ujeti najboljše razmerje med notranjim prostorom, funkcionalnostjo, kakovostnimi materiali in nekaterimi pametnimi rešitvami.

Iz prvih informacij lahko še razberemo, da so snovalci posvetili pozornost tudi novim inovativnim rešitvam z vidika povezljivosti in asistenčnih sistemov, ki dvigajo udobje in varnost potnikov na višjo raven. Pomembno novost predstavljata tudi različici plug-in hibrid in blagi hibrid.

Pri Škodi izpostavljajo najnovejše dizelske motorje generacije EVO, ki oddajajo 80% manj dušikovega oksida, pogon na vsa kolesa in štiri možnosti podvozja, vključno z dinamičnim nadzorom podvozja z izbiro načina vožnje in štiri različice šasije. Na voljo bo tudi OCTAVIA G-TEC, različica na zemeljski plin (CNG), ki se bo predstavila skupaj z novo, četrto generacijo ali s krajšim zamikom. (Photo credit: Škoda)