Nova Vitara, ki se te dni predstavlja pri nas, je prenovljena predvsem vsebinsko, z novimi varnostnimi tehnologijami v obliki pomožnih sistemov. Suzuki odkriva podrobnosti treh najbolj značilnih tudi v uradnem video posnetku. Gre za prepoznavanje prometnih znakov, sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj in sistem za nadzor mrtvega kota

Sistem prepoznavanja prometnih znakov uporablja monokularno kamero za nadzor prometnih znakov med vožnjo. Ko zazna prometne znake, kot so omejitve hitrosti ali prepovedi prometa, prikaže znak na informacijskem zaslonu armaturne plošče in s tem opozori voznik na prisotnost znaka. Če sistem hkrati zazna več različnih znakov, potem prikaže vozniku največ tri znake sočasno.

Sistem za nadzor mrtvega kota. Menjava voznega pasu pri hitrosti več kot 15 km/h je bolj varna s pomočjo dveh, zadaj nameščenih, stranskih radarskih senzorjev, ki zaznavata vozila, ki se približujejo ali se že nahajajo v mrtvem kotu ob levi oziroma desni strani vozila. Ko se vozilo približuje od zadaj ali je že v mrtvem kotu zadaj, sistem prižge opozorilno LED ikono v ustreznem zunanjem stranskem ogledalu. Če voznik nakaže menjavo voznega pasu, prične LED ikona utripati in sočasno se sproži tudi zvočni opozorilni signal.

Pri vzvratni vožnji do hitrosti 8 km/h sistem s pomočjo dveh, zadaj nameščenih, stranskih radarskih senzorjev pomaga vozniku pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta z opozarjanjem na morebitno bližajoče se vozilo z leve ali desne strani. V primeru bližajočega se vozila sistem opozori voznika hkrati z zvočnim opozorilom in grafičnim opozorilom na večinformacijskem zaslonu. To zagotavlja vozniku večjo varnost pri vzvratnem premikanju vozila iz nepreglednega parkirnega prostora.