Volkswagen Amarok 2016 Teaser

 

Volkswagen je objavil prve skice novega pick upa, ki prihajajo iz oblikovalskega oddelka pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila in razkrivajo novo smer razvoja. Odkriva jo bodoči Amarok, kot sinonim prestiža med pick upi v B-segmentu. Novi Amarok jamči natančnost osebnega avtomobila z lastnostmi terenskih vozil.

 

Volkswagen Amarok 2016 Teaser 01

 

Pomembnejši videz poudarjata športni sprednji del in spremenjeni nosilec armaturne plošče.  Vozilo naredita še bolj markantno. Z dolžino 5,25 metra in širino 2,23 metra (vključno z zunanjima ogledaloma) izpolnjuje Amarok vsa stilistična in konceptualna pričakovanja, povezana s klasičnimi pickupi. Dimenzije pnevmatik za različne stopnje opreme Amaroka so znatno večje kot prej in še bolj izpostavljajo športni videz vozila.

 

Volkswagen Amarok 2016 Teaser 02

 

Pri oblikovni zasnovi in novi arhitekturi armaturne plošče izstopajo poudarjene vodoravne linije, jasno razčlenjene površine in izjemno natančno realizirani robovi. Nova je členitev sprednjega dela vozila. Zaokroženih linij ni več, poudarek je na vodoravnih in navpičnih linijah, tako da sta sprednji del in notranjost še bolj markantna in jasno izoblikovana. Amarok je kot pickup zato bistveno bolj privlačen in nagovarja tudi kupce, ki so se doslej odločali za vozila iz klasičnega SUV-segmenta.