Jogger naj bi po napovedih na slovenske ceste zapeljal prihodnjo pomlad, toda Dacia z decembrom že odpira naročila. Gre za popolnoma nov model vsestranskega družinskega avtomobila, ki naj bi bil pri nas na voljo po neprekosljivo vabljivi ceni, kot pravijo. Slovenski kupci naj bi jo odpeljali domov že za 13.890 evrov. Izbirati je mogoče med tremi paketi serijske opreme: Essential, Comfort in kot posebno serijo Extreme.

Jogger, kot novi križanec povzema za Dacio najpomembnejše značilnosti več avtomobilskih razredov: sedem sedežev, notranji prostor enoprostorca, prtljažnik kombi avtomobila in značilnosti športnega terenca. Veseli naj bi ga bili poleg družin tudi ljubitelji pustolovskega duha in širših prostranstev, ki bi jim sledil s praktično uporabo, prilagodljivostjo in dinamiko sodobnega avtomobila. Poleg notranjega prostora naj bi se vsakodnevno prilagajal večjim družinskim potrebam, kot zahtevam po prevozu prtljage in opreme za šport in prosti čas. Prtljažnik ponuja od 708 dm3 po VDA (do vrha hrbtnega naslona) in vse do 1.819 dm3 po VDA z zloženo drugo sedežno vrsto.Različica s sedmimi sedeži ponuja le 160 dm3 prtljažnika po VDA.

Novi Dacia Jogger prihaja z novim bencinskim motorjem TCe 110 in s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ter največjim navorom 200 Nm. Jogger je na voljo tudi z motorjem ECO-G 100, ki je prilagojen dvema vrstama goriva – bencin in avtoplin. Jogger ima v tem primeru doseg do 1.000 kilometrov, servisni intervali, stroški vzdrževanja in prostornina prtljažnika pa so, kot zagotavlja Dacia, enaki kot z navadnim bencinskim motorjem. Strošek prevoženega kilometra na  avtoplin je že sam po sebi nižji od vožnje na bencin.