Ekipa M-Sport Ford World Rally Team (WRT) je ljubiteljem avtomobilskega športa pred dnevi prvič predstavila bojne barve dirkalnika M Sport Ford Puma Hybrid Rally1, ki bo nastopil v elektrificiranem svetovnem prvenstvo v reliju (WRC) zveze FIA za leto 2022.

M Sport Ford Puma Hybrid Rally1 bo prvič nastopil na reliju Monte Carlo, ki bo potekal od 20. do 23. januarja. Ford odkriva tudi voznike treh dirkalnikov v sezoni WRC 2022. Upravljali jih bodo Craig Breen, Adrien Fourmaux in Gus Greensmith. Kot navaja Ford naj bi se ekipi M Sport Ford World Rally Team pridružil tudi devetkratni svetovni prvak v reliju FIA Sébastien Loeb, ki bo nastopil na letošnjem reliju Monte Carlo, na katerem je doslej zmagal že sedemkrat.

Sezona WRC 2022 bo obeležila 25. obletnico izjemno uspešnega partnerstva med Fordom in M‑Sportom s sedmimi osvojenimi prvenstvi in več kot 1500 etapnih zmag v kultnih reli dirkalnikih, vključno z modeloma M-Sport Ford Fiesta WRC in Ford Focus RS WRC. Od začetka partnerstva sta M-Sport in Ford dosegla rekordnih 268 zaporednih rezultatov v točkovanju proizvajalcev.

Fordov dirkalnik  M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 poganja prav tako Fordov1,6-litrski bencinski štirivaljni vrstni motor EcoBoost s turbopolnilnikom s 380 KM in največjim navorom 420 Nm. Največje povečanje moči znaša 100 kW, največji regeneracijski vnos je 3 sekunde in največje povečanje energije na pospeševanje: 250 kJ, kar določa FIA glede na dolžino etape in vrsto površine.