Ferrari Roma Spider je najnovejši odprti dvosedežnik iz Maranella. Ferrari se je po 54 letih ponovno odločil za klasično platneno streho, ki se vrača po 54 letih, pravzaprav po modelu 365 GTS4. Gre za novo interpretacijo v sodobni različici in z veliko možnostmi prilagajanja, z uporabo izbranih krojenih tkanin s kontrastnimi šivi in skrajšan čas odpiranja strehe – 13,5 sekunde (do 60 km/h) – so tehničnimi razlogi, zaradi katerih so Ferrarijevi inženirji sprejeli to rešitev, ki se prilagaja kompaktnim meram in zmanjšanju teže vozila. Prtljažni prostor je manjši za 20 litrov in zdaj znaša 255 litrov.

Oblikovno najbolj spremenjen del novega Ferrarija Roma Spider je zadek, ki ima precej poševno obliko, s kristalnim zadnjim steklom, integriranim v strukturo pokrova motorja. Hiša je nato razvila nov samodejni usmernik vetra, ki ga lahko voznik upravlja tudi med vožnjo do največje hitrosti 170 km/h.

 

Z aerodinamičnega vidika je element z največjim vplivom na ustvarjanje tlačne sile aktivni spojler, nameščen zadaj. Zadnji pokrov motorja Ferrari Roma Spider vsebuje mobilni del, ki lahko zavzame tri vnaprej določene položaje: LD ali nizek upor, MD ali srednja sila pritiska, HD ali visoka sila pritiska. Inženirji so nato nadalje razvili krmilno programsko opremo Side Slip Control (SSC), ki sprejme algoritem za oceno kota v realnem času, kar omogoča hitro in natančno usklajevanje in aktiviranje dinamičnih nadzornih sistemov. Notranjost Ferrarija Roma Spider se prilagaja prisotnim v vozilu, z dvema celicama za voznika in sovoznika. Digitalna instrumentna plošča je zaščitena proti bleščanju.

Standardni 8,4-palčni osrednji zaslon, ki je nameščen med kokpitoma in delno lebdi med armaturno ploščo in osrednjo konzolo, nadzira vse funkcije, povezane z multimedijskim sistemom in klimatskimi napravami. Zaslon za potnike je na voljo na zahtevo za izmenjavo informacij o vožnji. Vmesnik predstavlja prenovljeno in izboljšano različico predhodnega v Ferrariju Roma.

Motor 3,9-litrski biturbo V8 – enak kot v kupeju – razvije 620 KM pri 7500 vrt./min. Menjalnik, 8-stopenjski samodejni, prihaja iz SF90 Stradale, vendar z daljšim prestavnim razmerjem in dodano mehansko vzvratno prestavo. Glede na kupe je masa vozila višja za 84 kg (1.556 kg), zmogljivosti pa so ostale nespremenjene: najvišja hitrost preko 320 km/h in 3,4 sekunde z mesta do 100 km/h in 9,7 sekunde do 200 km/h.