Ford Mustang s svojim značilnim slogom že 60 let buri domišljijo voznikov po vsem svetu. V novi izdaji, ki je že na voljo v Evropi kot kupe ali kabriolet z zložljivo streho prinaša digitalni kokpit, podprt z najsodobnejšo tehnologijo računalniških iger Unreal Engine, izboljšano zmogljivost in osupljivo vozno izkušnjo. Nov sprednji spojler in stranske obloge izboljšujejo aerodinamiko, medtem ko so klasične zadnje luči s tremi prečkami posodobljene s svetili LED.

Mustang kabriolet ponuja privlačen slog in svobodo pod modrim nebom. Popolnoma obloženo in izolirano streho je mogoče dvigniti ali spustiti v osmih sekundah, kar je hitreje od svetovnega rekorda v sprintu na 100 metrov, njena kompaktna zasnova pa pomeni, da lahko v prtljažnik še vedno spravite dve torbi za golf.

Popolnoma digitalni 12,4-palčni zaslon instrumentne plošče in 13,2-palčni na sredini  obrnjenim proti vozniku, ustvarja občutek pilotske kabine reaktivnega letala. Ford je podvojil računsko moč informativno-razvedrilnega sistema za novega Mustanga. Sistem SYNC 43 se prilagaja tako, da prikaže funkcije, ki jih posamezni voznik najpogosteje uporablja. Integracija pametnih telefonov z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto4 je brezžična.

Novi 5,0-litrski motor je zasnovan za legendarno zmogljivost in odzivnost ameriškega osemvaljnika. Novi sistem dvojnega dovoda zraka omogoča motorju svobodnejše dihanje za hitrejši odziv, sistem aktivnega izpuha pa spreminja zvok in glasnost motorja za tišjo mestno vožnjo, ki ne bo vznemirjala sosedov, ali popolno svobodo na odprtih cestah.

Do šest voznih načinov prilagodi odzivnost vozila, tako za večjo samozavest na mokri podlagi, več zabave na ovinkasti cesti kot tudi za popolno zmogljivost na dirkališču. Izberete lahko načine Normal, Sport, Slippery, Drag in Track,6, 7 nastavitve je mogoče tudi prilagoditi. Paket Performance je vključen v serijsko opremo in vozniku omogoča pravi občutek nadzora in aktivne vključenosti na cesti ali dirkališču. Zavore Brembo in diferencial z omejenim zdrsom pa zmanjšuje zdrs koles in zagotavlja boljši oprijem – še posebej v ovinkih. Za doplačilo je na voljo vzmetenje MagneRide®, ki tisočkrat na sekundo spremlja razmere na cesti in prilagaja nastavitve, da zagotovi najboljši možni nadzor in udobje.

Mustang Dark Horse je doma na cesti in dirkališču, saj ima edinstvene funkcionalne oblikovne elemente, ki poudarjajo njegov zmogljivostni pedigre, s fiksnim zadnjim spojlerjem, stranskimi obrobami in zadnjim difuzorjem iz sveta dirkalnikov pa so izboljšane tudi aerodinamične lastnosti.

Različica novega 5,0-litrskega motorja V8 z veliko močjo zagotavlja dodatno zmogljivost, pri čemer lahko izbirate med 10-stopenjskim samodejnim ali edinstvenim šeststopenjskim ročnim menjalnikom TREMEC. Učinkovitost na stezi povečujejo izboljšano vzmetenje, izpopolnjeno hlajenje za večjo vzdržljivost in Pirellijeve pnevmatike z odličnim oprijemom.

Mustang je na voljo tudi v edinstveni kovinski barvi Blue Ember, notranjost pa krasijo šivi Indigo Blue in temen kovinski sijaj za prav poseben občutek.