Parkiranje kombija ali zaprtega dostavnika na prometnih mestnih ulicah je lahko za neizkušenega prava mora. Pri tem zaradi poškodb in odrgnin dobljenih pri vzvratni vožnji, izmikanju ali parkiranju nastajajo stroški tudi za podjetje. Namesto v uporabi je vozilo na popravilu. Tudi stroški zavarovanja so lahko višji, če pride do poškodb vozil drugih udeležencev v prometu.

Novi Ford Transit uporablja napredne tehnologije tudi pri parkiranju. Fordova aktivna pomoč pri parkiranju pomaga vozniku Transita poiskati primerno veliko parkirno mesto in nato samodejno usmeri vozilo vanj, voznik pa upravlja samo s stopalko za pospeševanje in zavorami. Ford zagotavlja, da s pomočjo omenjenega sistema poenostavi tako pravokotno parkiranje, ko mora voznik zapeljati do nakladalne rampe, kot tudi bočno parkiranje, saj zadošča že parkirno mesto, ki je samo 0,8 metra daljše od vozila.

Med dodatnimi tehnologijami lahko voznik računa na pomoč pri vožnji iz parkirnega mesta, na opozorilo na prečni promet, sistem z zaznavanjem ovir ob strani* ter naprej in nazaj usmerjeni širokokotni kameri, kar mu olajša delo pri vključevanju v promet in gibanje v urbanih okoljih z gostim prometom.

Nova Transit in Transit Custom letnika 2019 imata že na voljo aktivno pomoč pri parkiranju z 12 ultrazvočnimi senzorji na vseh straneh vozila. Sistem lahko parkira vozilo celo v primerih, ko ni robnika ob cestišču – poravna ga z drugimi parkiranimi vozili. Možno je tudi parkiranje na klancu. BL/FORD/