Z modelom ID. Buzz se tudi pri nas predstavlja prva evropska serija popolnoma električnih minibusov in dostavnikov. ID. Buzz nudi prostor za pet oseb in vso njihovo prtljago za potovanja, šport in vsakdanje življenje. Novi ID. Buzz Cargo je trenutno eden najbolj trajnostnih dostavnikov – zagotavljajo pri Volkswagnu – robustno visokotehnološko orodje. Interaktivni asistenčni sistemi Travel Assist in z novo funkcijo uporabe množice podatkov nakazuje pot do avtomatizirane vožnje. Za dolge razdalje brez emisij CO 2 je že optimalen doseg do 425 km, kot zagotavlja Volkswagen in enostavno polnjenje z optimalno koordinirano z načrtovalnikom poti.

V ponudbi bosta dve različici: ID. Buzz kot minibus in ID. Buzz Cargo kot dostavnik. Oba s popolnoma električnim pogonom. S konceptom 'open space', ki pomeni obilico prostora za življenje, potovanja in delo. Doseg znaša do 425 km, baterija se na hitri polnilni postaji napolni v približno 30 minutah.

Ikonično prečiščen slog ter obenem impresiven in prijazen videz s kratkima previsoma aerodinamične karoserije in količnikoma zračnega upora: 0,29 ter z električnim pogonom z močjo 150 kW (204 KM) takoj doseže maksimalni navor 310 Nm in spontano odzivnost. Ker sta gnani zadnji kolesi (kot pri originalnem Bulliju generacije T1) na volanu ni čutiti vplivov pogona.

Baterija s kapaciteto 77 kWh (neto energijska vrednost), ki je vgrajena globoko v dnu vozila, znižuje težišče in kljub visoki karoserijski nadgradnji prečno nagibanje karoserije zmanjšuje na minimum. Teža je v vozilu razporejena centralno, kar zagotavlja nevtralne vozne lastnosti. Obračalni krog je zaradi velikih kolesnih ohišij majhen in znaša 11,1 metra. Zaradi vsega naštetega je ID. Buzz idealen spremljevalec tudi v mestih.

Polnjenje z močjo do 170 kW. V kombiniranem ciklu po kriterijih WLTP je doseg ID. Buzza do 423 km, pri različici ID. Buzz Cargo pa znaša do 425 km. Baterijo je mogoče polniti doma, v službi ali na javnih polnilnih mestih z izmeničnim tokom (AC) 11 kW. Na hitrih polnilnih postajah na enosmerni tok (DC) se moč poveča na do 170 kW. S tolikšno močjo se baterija napolni v 30 minutah (od 5 do 80 odstotkov).

Oba modela je na združljivih hitrih polnilnih postajah (DC) mogoče polniti tudi prek polnilnega vtiča lahko komunicirata s polnilno postajo, tako da aktivacija in obračun potekata avtomatsko, brez polnilnih kartic ali aplikacij. Najnovejši asistenčni sistemi in programska oprema. Po želji so na voljo novi asistenčni sistemi, kot sta "Travel Assist" z uporabo množic podatkov in asistirana menjava voznega pasu. Novost je tudi "Park Assist Plus" s pomnilniško funkcijo za avtomatsko parkiranje v domačo garažo, pod avtomobilski nadstrešek ali na službeno parkirno mesto.

Številni asistenčni sistemi so na voljo serijsko in opozarjajo na nevarnosti v neposredni bližini,  z zaznavanjem pešcev in kolesarjev. Omeniti velja, da so krmilniki pri modelih ID. Buzz že tovarniško posodobljeni na najnovejšo Volkswagnovo programsko opremo. Gre za različico ID. Software 3.2. Programsko opremo je po potrebi mogoče posodabljati brezžično, torej brez obiska servisne delavnice.

Obe različici ID. Buzz, kot ID.Buzz Cargo imata enako dolžino 4.712 mm. Medosna razdalja je zelo dolga in meri 2.989 mm. Prostor med premama je v ID. Buzzu optimalno izkoriščen. ID. Buzz in ID. Buzz Cargo merita v višino med 1.927 in 1.951 mm, odvisno od opreme. Širina je pri obeh različicah enaka in brez zunanjih ogledal meri 1.985 mm. Oba modela imata nizek spodnji nakladalni rob – le 632 mm nad tlemi.

Minibus ima serijsko dvoje drsnih vrat. Pod velikimi zadnjimi dvižnimi vrati je – ko v vozilu sedi pet oseb – 1.121 litrov prtljažnega prostora (naložen do zgornjega roba naslonjal v drugi sedežni vrsti). Če drugo sedežno vrste podrete, se prostornina prtljažnika poveča na 2.205 litrov.

 

Z modelom ID. Buzz Cargo prihaja na trg eden najsodobnejših dostavnikov v tem razredu. Serijsko je na voljo s tremi sedežnimi mesti v vozniški kabini: voznikovim sedežem in dvosedežno klopjo na sovoznikovi strani. Po želji je na voljo tudi enojni sedež za sovoznika. Za sedeži je fiksna predelna stena, ki kabino ločuje od tovornega prostora. Ta predelna stena je opcijsko na voljo z oknom in/ali odprtino za prevoz daljših predmetov. Tovorni prostor ima kapaciteto 3.900 litrov in omogoča prevoz dveh euro palet. ID. Buzz Cargo je opremljen z zadnjimi dvižnimi vrati, ki imajo velik kot odpiranja, in drsnimi vrati na sovoznikovi strani. Opcijsko je dostavnik na voljo z dodatnimi drsnimi vrati na voznikovi strani in zadnjimi krilnimi vrati. Za ID.Buzz Cargo je potrebno odšteti 59.413 eur, za ID.Buzz Pro pa najmanj 64.762 eur.