Jaguar prihaja z novim F-Pace, z oblikovno osveženim zunanjim videzom, popolnoma novo notranjostjo in povezljivostjo ter učinkovitim, elektrificiranim pogonskim sklopom. Oblikovne novosti se začenjajo z novo zasnovo pokrova motorja, tankimi štirikotnimi žarometi LED in se nadaljujejo z novo masko, zadnjimi lučmi in novim odbijačem.

Popolnoma prenovljena notranjost prinaša podrobnosti v obliki razkošnejših materialov in intuitivne tehnologije. Novost so vsekakor elektrificirani pogonski sklopi. Novi F-Pace želi biti učinkovitejši s priključnim hibridnim sklopom (PHEV) in blagim hibridnim pogonskim sklopom (MHEV). Priključni hibrid (PHEV) na električni pogon prevozi do 53 km/h z izpusti CO2 od 49 g/km. Skupna moč znaša 404 KM.

Izpopolnjeno moč in višje zmogljivosti zagotavlja novi vrstni šestvaljni 3,0-litrski bencinski motor Ingenium 340 KM in 400 KM ter najnovejši vrstni šestvaljni dizelski motorji Ingenium s 300 KM in blago hibridno tehnologijo. Na osnovi te nove tehnologije je tudi nova generacija 2,0-litrskega štirivaljnega turbodizelskega motorja Ingenium.

Tehnologije odslej vključujejo najnovejši sistem za informacije in zabavo znamke Jaguar Pivi Pro z dvema karticama SIM, ki vam je na voljo prek popolnoma novega 11,4-palčnega ukrivljenega zaslona na dotik s tehnologijo HD. Na voljo je tudi možnost brezžičnega posodabljanja programske opreme, ki jamči, da so vsi sistemi vozila, tudi sistem za informacije in zabavo, vedno posodobljeni z najnovejšimi različicami.

Vozila so med ostalim opremljena z inovativnim sistemom za aktivno odpravljanje cestnega hrupa  in ionizacijo zraka v kabini s filtracijo delcev PM2,5, ki omogoča zajemanje izjemno finih delcev in alergenov.