Novi Jazz se tudi pri nas predstavlja z naprednim hibridnim pogonskim sklopom e:HEV in vidno osveženim, sodobnim videzom, prostorno notranjostjo in kompaktnimi zunanjimi merami, z dolžino malenkost več kot 4 metre. HIBRID, PRILAGOJEN VAŠEMU ŽIVLJENJU Naslednja generacija hibridne tehnologija e:HEV zagotavlja dinamično vozno izkušnjo, novemu Jazz pa zagotavlja visoko zmogljivost in varčnost z nizkimi emisijami. Vsi modeli imajo možnost električnega načina pogona, ki avtomobilu omogoča delovanje s 100-odstotno tiho električno energijo. Zaradi te napredne tehnologije je novi Jazz v današnjem voznem okolju aktualnejši kot kdaj koli prej.

Posebej razvit elektromotor zagotavlja visok navor 253 Nm. Združen z živahnim bencinskim motorjem s 97 KM, želi zadovoljiti predvsem uporabo v vsakdanjem okolju. Pri Hondi zagotavljajo, da pametna tehnologija e:HEV nenehno spremlja delovanje in gospodarnost malega Jazza in določa najprimernejši vir energije. Avtomobilu nemoteno zagotavlja brezhibno, optimalno energijo in samodejno preklaplja med tremi načini vožnje: pogon z bencinskim motorjem, hibridni pogon in povsem električni pogon EV.

Notranjost novega Jazza je zasnovana preprosto in osredotočena na udobje, z materiali mehkimi na dotik in jasnimi zasloni. Novi 17,7-centimetrski voznikov digitalni zaslon in 22,3-centimetrski zaslon na dotik Honda CONNECT omogočata hitro in preprosto pregledovanje bistvenih informacij. Občutek prostornosti poudarja elegantna armaturna plošča z ergonomsko oblikovanimi elementi.

Jazz vključuje najnovejši Hondin SENSING paket naprednih varnostnih sistemov in sistemov za pomoč vozniku. Varnost je bila dodatno izboljšana z novimi sredinskimi in voznikovimi kolenskimi zračnimi blazinami ter inteligentnimi stranskimi zračnimi blazinami zadaj. Med pomožnimi sistemi zadolženimi za varnost izpostavlja Honda: zavorni sistem za ublažitev trka z vozilom ali pešcem, opozorilo pred nenamernim zapuščanjem voznega pasu, sistem prepoznavanja prometnih znakov, sistem aktivnega tempomata s sledenjem pri nizki hitrosti in drugo…Cenovno se začenja dokaj visoko, saj mora kupec globlje seči v žep. Vstopni model Jazza 1.5 i-MMD Hibrid Comfort 72 / 80 e-CVT stane 21.990 EUR, Elegance 72 / 80 e-CVT 23.890 EUR in Executive 72 / 80 e-CVT 25.990 EUR.

.