Novi Land Rover Defender Hard Top prinaša v komercialni sektor 4×4 neustavljive zmogljivosti, uporabnost in žilavost, poleg tega pa še povezljivost 21. stoletja ter vrhunsko udobje. Oznaka v imenu Hard Top je povezana z robustno praktičnostjo in nosilnostjo kjerkoli, že odkar so bili prvi modeli Land Rover Hard Top predstavljeni pred 70 leti.

Trpežna notranjost novega modela  – na voljo v izvedbah karoserije 90 Hard Top in 110 Hard Top – združuje dvosedežni prostor za potnike – z možnostjo tretjega osrednjega sedeža za skok – in prilagodljiv, trpežen nosilec zadnjega tovora zagotavlja 1.355 in 2059 litrov tovornega prostora.

Z vključitvijo pametnih rešitev za talno skladiščenje in varno pregradno steno so strokovnjaki pri Land Rover Special Vehicle Operations storili vse, da bi maksimirali prostor in uporabnost Defenderja pri njegovi preobrazbi v najbolj uporaben in trpežen komercialni Land Rover, kdaj koli izdelan Defender Hard Top poganjajo izključno zmogljivi in učinkoviti dizelski motorji Ingenium znamke Land Rover, vključno z vrstnimi šestvaljnimi različicami D200, D250 in D300 (nekateri trgi EU5 ponujajo vrstne štirivaljne D200 za Defender 90 in D240 za Defender 110). Vsi uporabljajo najnovejši napredni sistem inteligentnega pogona na vsa kolesa (iAWD) za porazdelitev moči in navora za optimalno delovanje in učinkovitost.BL/LR/