Megane R.S. TROPHY-R se je na 20,6 km dolgem krogu Nürburgring Nordschleife ponovno izkazal z rekordnim časom razreda serijskih avtomobilov s pogonom na prednji kolesi (07’40”100), in čas 07’45”389 na uradnem celotnem  krogu, dolgem 20,832 km.  Megane R.S.TROPHY-R tako nadaljuje 15-letno sago športnih strasti, novih izzivov in vrhunskih zmogljivosti, kar Renault Sport še naprej žene k nenehnim izboljšavam modela Mégane R.S.

 

Glede na predhodno različico Mégane R.S.TROPHY-R enak motor z največjo močjo 300 KM, boljše zmogljivosti pa gredo na račun zmanjšane mase vozila za 130 kg, učinkovitejše aerodinamike bolje uglašenega podvozja. Renault Sport se je v tem primeru partnersko povezal z najbolj priznanimi specializiranimi podjetji na svojih področjih: Akrapovič, Brembo, Bridgestone, Öhlins in Sabelt.

MÉGANE R.S. TROPHY-R bo prvi javni nastop imel 24. maja v Monaku, ob robu letošnje dirke formule 1 za VN Monaka, ko ga bosta vozila dirkača moštva Renault F1 Team Daniel Ricciardo in Nico Hülkenberg. Renault Megane R.S. TROPHY-R bo naprodaj v omejeni seriji nekaj sto primerkov še pred koncem leta 2019.