Novi Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE je predstavlja korenito spremembo v 55-letni zgodovini AMG. Z znanjem in izkušnjami Formule 1 prihaja na cesto z najsodobnejšo tehnologijo iz motošporta. Dvostopenjski elektromotor, nameščen na zadnji osi, podpira 2,0-litrski turbo motor, ki je nameščen vzdolžno spredaj. To je najmočnejši serijski štirivaljnik na svetu, zagotavljajo v Affalterbachu. Do prenosa moči in kopičenja navora pride zelo spontano in brez zakasnitve.

Električna podpora turbopolnilnika na izpušne pline odpravi turbo zaostajanje motorja z notranjim izgorevanjem, hkrati pa električni pogon močno potiska z mesta, podobno kot v Formuli 1. Električni pogonski sklop in visokozmogljiva baterija s 400 volti sta rezultat lastnega razvoja, ekskluzivnega za AMG, z vrhunsko inženirsko usposobljenostjo domačih razvojnikov.

Tako kot v formuli 1 je baterija posebej zasnovana za hitro izhodno moč in črpanje z inovativnim neposrednim hlajenjem celic. Skupna sistemska moč je 500 kW (680 KM), skupni največji sistemski navor 1020 Nm. To so doslej nove najvišje vrednosti za razred C.

Drugi poudarki nove serije modelov, ki je predstavljena hkrati kot limuzina in karavan: prvič v C 63 je popolnoma variabilni sistem štirikolesnega pogona AMG Performance 4MATIC+ uporabljen za prenos pogonske moči na asfalt. Za več užitka v vožnji vključuje Drift Mode. Temu je v standardni opremi dodano aktivno krmiljenje zadnje osi, kot še edinstvena funkcija v tem segmentu.