Mercedes-AMG je na svoj način definiral zmogljivosti nove limuzine razreda E. Najnovejša različica Mercedesa-AMG E 63 4MATIC+ in še zmogljivejša E 63 S 4MATIC+ predstavlja po zmogljivostih doslej najmočnejšo limuzino razreda E vseh časov. Inteligentno vozno strategijo limuzine je Mercedes-AMG dvignil na popolnoma novo raven. Vrhunski 4,0-litrski twin turbo V8 motor z dvema turbinskima polnilnikoma razvije 450 kW / 612 KM. Tudi s tega vidika gre za najmočnješi motor kadarkoli vgrajen v limuzino razreda E.

 

16C949_066

 

S pospeškom 3,4 s od 0 do 100 km/h je ekskluzivna poslovna limuzina brez dvoma na vrhu razreda. Z izjemno močjo upravlja 9-stopenjski menjalnik AMG SPEEDSHIFT s hitrimi odzivnimi časi. Posebna novost je tudi popolnoma novi štirikolesni sistem pogona AMG Performance 4MATIC, ki kombinira prednosti različnih konfiguracij. Prenos navora med prednjo in zadnjo osjo, ki je bil do zdaj pretežno na zadnji osi, je odslej popolnoma variabilen, kar zagotavlja optimalni pogon do skrajnih fizikalnih meja in cestne razmere.

 

16C949_033

 

Z najnovejšo generacijo E 63 4MATIC+ in E 63 S 4MATIC uvaja Mercedes-AMG številne rešitve, ki povsem na novo definirajo zmogljivosti luksuzne limuzine, inovativne tehnologije razvoja motorjev in maksimalne zmogljivosti, usklajene z elegantnim dizajnom, ekskluzivno opremo in najnovejšimi multimedijskimi sistemi ter povezljivimi aplikacijami. Izrazit zunanji dizajn z novo obliko značilnega hladilnika in linijo zadka v kupejevskem duhu prispevajo elegantni, športni limuzini popolnoma novo, doslej najvišjo raven športnosti in visokega udobja.