Novi Mercedes-Benz E Coupe preseneča z vrhunsko eleganco in udobjem, kar je posledica večje notranjosti, podobno kot pri limuzini, ki je z dolžino 4,83 m za 12 cm večja kot prej. Zato je lahko v novem kupeju za 7,4 cm več za kolena in 1,8 cm več nad glavami potnikov zadaj. E coupe je s 15 mm nižjim podvozjem stabilnejši na cesti. Opremljen je z vzmetenjem Direct Control.

mercedes-benz-e-coupe-15

 

Nabor naprednih tehnologij je enak kot pri limuzini, z žarometi LED Multibeam, v notranjosti pa je digitalna instrumentna plošča Wildscreen Cockpit. Novost so tudi zadnje luči s funkcijo s svetlobnim snopom, ki se prilagaja odpiranju in zapiranju zadnjih vrat. Novost med asistenčnimi sistemi predstavlja  funkcija Drive Pilot. Gre za polavtomatski sistem vožnje, ki omogoča kupeju ohranjanje smeri v toku prometa do hitrosti 210 km/h.

 

mercedes-benz-e-coupe-14

 

Ob prihodu bo E Coupe na voljo s štirimi pogonskimi agregati različic : E200 z dvolitrskim bencinskim motorjem 184 KM, E300 z dvolitrskim bencinskim 245 KM in E400 4MATIC s šestvaljnim bencinskim 3,0-litrskim motorjem s 333 KM. Predviden je samo eden dizelski motor, dvolitrski turbodizel 194 KM različice E220 d. Kupcem so na izbiro tudi številne estetske možnosti individualne izbire notranjosti, kot nastavitve načina vožnje sistema Dynamic Body Control, ki omogoča izbiro Comfort, Sport in Sport+ ter zračni Air Body Control.