Novi Mercedes-Benz GLE, ki se te dni predstavlja pri nas, je nova mojstrovina našega rojaka Roberta Lešnika. Estetsko vidno prenovljenega, postavlja v tem segmentu s koeficientom Cd 0,29 v vrh segmenta z vidika učinkovitosti oblikovanja. Notranjost je še prostornejša; druga vrsta sedežev je električno nastavljiva (opcijsko), na željo je na voljo tudi tretja vrsta sedežev. Informacijsko-razvedrilni sistem se lahko pohvali z večjimi zasloni in je opcijsko na voljo z barvnim projekcijskim zaslonom head-up v ločljivosti 720 x 240 slikovnih pik ter multimedijskim sistemom MBUX, ki prepoznava gibe dlani in rok ter tako podpira voznikovo in sovoznikovo upravljanje vozila. GLE je opremljen z najnovejšo generacijo multimedijskega sistema MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Izboljšave v primerjavi z razredom A, v katerem je bil ta revolucionarni sistem prvič predstavljen, vključujejo dva velika serijsko vgrajena 12,3-palčna/31,2-centimetrska zaslona, ki z namestitvijo drug zraven drugega ustvarjata impresiven širokozaslonski videz.

Kot prvo vozilo na svetovni ravni uporablja aktivni sistem vzmetenja E-ACTIVE BODY CONTROL na 48-voltni osnovi, ki mu omogoča, da premaga tudi najtežji teren. To vključuje povsem aktivno, elektrohidravlično vzmetenje na 48-voltni osnovi, štiri vozne programe DYNAMIC SELECT, vključno z načinom za osvoboditev vozila, in glede na drugo opremo tudi ROAD SURFACE SCAN ter tristopenjsko funkcijo nagibanja v ovinku. Prilagodljivi žarometi MULTIBEAM LED z diodami LED se individualno krmilijo in se hitro odzivajo na prometne razmere. Paket tehnologij za terensko vožnjo popolnoma variabilni, brezstopenjski vsekolesni pogon, funkcije  uravnavanja hitrosti pri vožnji po strmini navzdol, terenski ABS s specifično optimizacijo za ceste v slabih razmerah in tehnična zaščita za celotno podvozje. Poleg tega je na voljo vozni program DYNAMIC SELECT z razširjeno funkcionalnostjo. S sistemom AIRMATIC lahko novi GLE vleče maso 3,5 tone.

Izboljšano inteligentno glasovno upravljanje z razumevanjem naravnega govora, ki se na primer vključi s ključno besedo »Hey Mercedes (hej, Mercedes)«. Sistem zdaj razume veliko kompleksnejše ukaze in vprašanja, vendar zaenkrat le v treh najbolj uporabljenih jezikih – mandarinščini, ameriški angleščini in nemščini. Novi Mercedes-Benz GLE začenja pri nas z dvema vrstama motorjev. sta na voljo dve pogonski izvedbi: Štirivaljna dizelska izvedba GLE 300 d 4MATIC (180 kW) s ceno 67.770 eur z DDV in šestvaljna bencinska izvedba GLE 450 4MATIC (270 kW) s ceno 86.610 eur z DDV.

V sredini decembra se jima bosta pridružili še dve izvedbi:  GLE 350 d 4MATIC (200 kW) in GLE 400 d 4MATIC (243 kW) na sredini in koncu leta 2019 sta napovedana še dizelski priključni hibrid in prva izvedba Mercedes-AMG.