DS Automobiles dodaja v svojo paleto novo priključno hibridno izvedenko DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225. Novost predstavlja predvsem zmogljivi pogonski sklop v kombinaciji bencinskega motorja 180 KM in 300 Nm navora ter električni motor s 110 KM in 320 Nm navora, ki deluje skupaj s pogonom na prednji kolesi in akumulatorsko baterijo z močjo 13,2 kWh.

Kot navajajo uradni viri, je DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 serijsko opremljen z vzmetenjem DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, vodenim prek kamere, in večplastnimi prednjimi in zadnjimi stekli za izjemno udobje in zvočno izolacijo.

DS 7 CROSSBACK je bil v prvi polovici leta 2020 v Franciji največkrat registrirani priključno hibridni model med vsemi kategorijami skupaj, kar je za DS Automobiles dodatna spodbuda za nadaljevanje strategije elektrifikacije aktualnih in novih modelov.

Poleg modelov DS 3 CROSSBACK E-TENSE (100 % električni pogon) in DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 (priključni hibrid s štirikolesnim pogonom in 300 konjskimi močmi) bo v prodajnem programu odslej na voljo tudi nova izvedenka DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225.

Po uradnih virih se tudi DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 lahko polni z dvema polnilnima kabloma (standardni kabel načina 2 za občasno polnjenje na klasičnem priključku in kabel načina 3 z močjo 7,4 kW za polnjenje baterije od 0 do 100 % v zgolj 1 uri 45 minutah na stenski polnilnici). Celotno polnjenje je možno upravljati prek aplikacije ali 12-palčnega zaslona, ki je umeščen na sredino armaturne plošče. Uporabnik lahko tudi na daljavo nastavi ali vklopi predhodno toplotno klimatiziranje.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 je serijsko opremljen s krmiljenim vzmetenjem DS ACTIVE SCAN SUSPENSION. Posebna kamera, ki je nameščena za vetrobranskim steklom ter štiri zaznavala višine podvozja in trije merilniki pospeška analizirajo vrsto cestišča in dano situacijo (hitrost, kot zasuka volana, zaviranje …), da lahko sproti posredujejo podatke računalniku, ki prilagodi delovanje vsakega kolesa posebej. Na podlagi teh informacij vzpostavi trše ali mehkejše vzmetenje in to na neprekinjen način. BL/DS Automobiles/