Športna SUV-ja ne skrivata, da sta zasnovana na polstoletnem strokovnem znanju in izkušnjah v različnih terenskih, klimatskih in tehničnih razmerah po vsem svetu. Poudarjata vrhunske zmogljivosti za vse terene, prestižni status in varnost. Range Rover ima za seboj že vrsto tovrstnih priznanj. Oceno pet zvezdic, kot najvišje priznanje v skladu s strogimi varnostnimi protokoli ocenjevanja Euro NCAP, uvedenimi leta 2009 segajo vse do modela Evoque leta 2011.

Range Rover in Range Rover Sport temeljita na novi mešani kovinski, prilagodljivi modularni vzdolžni arhitekturi, ki zagotavlja trdne temelje za nabor najsodobnejših tehnologij za pomoč vozniku, ki delujejo usklajeno za odzivno in udobno vožnjo. Novi Range Rover, ki je na voljo v konfiguracijah s štirimi, petimi in sedmimi sedeži, je do 50 odstotkov bolj tog od svojega predhodnika, medtem ko je Range Rover Sport nekoliko manj, le za 35 odstotkov.

Nagrajeni novi Range Rover je dosegel 87 odstotkov ocene za zaščito otrok v avtomobilu in 72 odstotkov za ranljive udeležence v prometu, medtem ko je Range Rover Sport dosegel 85 odstotkov ocene za zaščito odraslih potnikov. Oba SUV-ja sta prejela 82 odstotkov za pomožne sisteme Safety Assist.