V želji po iskanju drugačne svobode potovanj postajajo z leti avtodomi vse bolj priljubljeni. Po nekaterih raziskavah povpraševanje po pandemiji še narašča, zlasti v segmentu srednjih prevoznikov do 2 metra višine. Potovalna izkušnja je prilagodljiva, vozila so polivalentna in omogočajo potovanje brez skrbi glede omejitev dostopa ali parkiranja, menijo pri Renaultu.

Renault je leta 2020 poslal na trg v Švici predelanega kombija, zgrajenega na osnovi prejšnje generacije Trafic. Po izjemno pozitivnih odzivih, kot pravijo, bodo v Evropi začeli tržiti povsem nov Trafic SpaceNomad, zgrajen na novi generaciji Trafica.

Povsem novi Trafic SpaceNomad je dovolj vsestranski za vse zahteve glede mobilnosti v mestih in ob prostem času. Predstavljen bo v karmin rdeči barvi in bo najprej na voljo v treh evropskih državah: Franciji, Belgiji in Švici. Z začetkom meseca julija ga je že mogoče naročiti. Izdelan je v celoti v Franciji, v Renaultovi tovarni v Sandouvillu. V bližini Angersa ga predeluje Groupe Pilote, francoski proizvajalec rekreacijskih vozil, strokovnjak za predelave Renault Trafic s 40-letnimi izkušnjami.