Renault je včeraj dopoldne v Novem mestu premierno pokazal novi Twingo. In kaj je pravzaprav novega? Predvsem popolnoma spremenjen prednji odbijač, izrazitejših potez, večja lakirana površina, dnevne luči s svetilnimi diodami v obliki črke C v robu žarometov, močnejši vtis pa želi narediti tudi grafična podoba maske, okrepljena s stranskimi režami za zajem zraka. V najbogatejšem paketu so tudi kromasti dodatki. Svetlobni pečat v obliki črke C je vgrajen tudi v zadnji svetili. Zaradi vgradnje bolj priročnega ročaja je vrata prtljažnika odslej možno odkleniti in odpreti  samo s kretnjo. Zahvaljujoč zasnovi z motorjem v zadku ima prenovljeni Twingo obračalni krog s polmerom samo 4,30 metra, kar je najmanj na trgu. Zaradi kompaktnih mer (dolžina 3,61 m) je v mestnem vrvežu okreten, za parkiranje pa mu zadostuje že žepna površina.

Kot ultra povezljiv ponujavgrajeni dve multimedijski napravi: R&Go in EASY LINK v povezavi s pametnim telefonom Apple ali Android. Kot ultra priročen s petimi vrati in povsem zložljivim sovoznikovim sedežem ponuja Twingo ponuja 2,31 metra dolg prostor za prevažanje večjih kosov. Kot ultra varen varuje potnike s programirano zmečkljivimi območji okrog varnostne kletke, štirimi varnostnimi blazinami in varnostnimi pasovi z zategovalniki. Elektronska pomagala za vožnjo vključujejo opozorilnik za prehajanje oznak voznega pasu in pomoč pri speljevanju navkreber.

Prenovljeni Twingo je na voljo s trivaljnimi bencinskimi motorji: SCe 75, TCe 95 in TCe 95 EDC, ki izpolnjujejo okoljske norme 6D in se ponašajo z najnovejšimi tehnologijami, med katerimi sta tudi naprava Stop & Start in sistem pomoči pri speljevanju navkreber. Cenovno se nahaja v razponu od 12.190 do 14.30 EUR.