Audi je na slovesnem glasbenem dogodku slovenski javnosti pokazal novi Q2, ki z mladostno-provokativnim slogom in širokim izborom sodobnih tehnologij pomika serijo športnih terencev pod oznako »Q« za razred navzdol. Audi Q2 se predstavlja kot »rojeni« multitalent, tako za pustolovščine izven asfalta, kot za vsakodnevne opravke v velemestu. Samozavesten, s strešno linijo in nizkim steklenim delom karoserije kaže ambicije kupeja in kljub statični predstavitvi, ustvarja vtis da bo nizko postavljen tudi na cesti.

 

 

Audi Q2 07

 

Markantni, klinasto oblikovani žarometi, visoko umeščena mreža hladilnika z enodelnim okvirom in velike odprtine za dovod zraka, kar prispeva značilen oblikovni pečat. Podobno tudi kompaktni zadek, ki ga zaokrožata dolg usmernik zraka na robu strehe in difuzor z videzom ščitnika za podvozje. Novi Audi Q2 ponuja je lahko dodatno opremljen s funkcijo električnega odpiranja in zapiranja.

 

Dynamic photo, Colour: Ara Blue

 

V slogu bolj športnega vozila kot terenca je položaj voznika športno nizek kot pri Audijevih limuzinah, dobra preglednost pa je v značilnem slogu športnih terencev. Povezljivost in multimedijski sistemi v novem Q2 v veliki meri prihajajo iz višjih razredov. Gre za opcijski »touchpad« s površino na dotik, ki se s pametnim telefonom povezuje preko integrirane dostopne točke za WLAN. Na voljo je tudi opcijski digitalni Audijev virtualni prikazovalnik z 12,3-palčnim zaslonom za prikaz grafik visoke ločljivosti. V dodatni opremi je tudi head-up zaslon pred voznikom.

 

Cockpit

 

Serijska asistenca med pomožnimi sistemi lahko novi Q2 samodejno zavre, če nenadoma steče pred vozilo otrok ali spredaj vozeče vozilo iznenada zavre, če ne celo ustavi. Med tehničnimi karakteristikami beremo, da Audi Q2 lahko tudi samodejno vzdržuje razdaljo do spredaj vozečega vozila, nadzira mrtvi kot in pri hitrosti od 60 km/h pomaga, da vozilo ne zapelje nehote z voznega pasu. Novi Q2 z dolžino 4,19 metra zna samodejno obračati volan pri čelnem in vzdolžnem parkiranju – bodisi pri vožnji vzvratno ali naprej. Tudi odparkirati zna samodejno. Voznik mora le še izbrati pravo prestavo, dodajati plin in zavirati. Na terenski vožnji se s kratkima previsoma in 20-centimetrskim odmikom od tal brez težav povzpne po strmini.

 

Static photo, Colour: Ara Blue

 

Štirikolesni pogon quattro je serijsko na voljo le pri najzmogljivejšem dizelskem in bencinskem motorju z novo razvitim 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Audi Q2 bo na izbiro s skupno šestimi motorji: tremi TSI in tremi TDI v razponu od 85 kW/116 KM do 140 kW/190 KM. Novi kompaktni Q2 bo v prodajne salone zapeljal v jeseni.