Slovesna otvoritev bo 24.junija v Areseju, rojstnem mestu znamke Alfa Romeo, v neposredni bližini Milana. Organizatorji zagotavljajo obiskovalcem popolno varnost. Sprejeli jih bodov skladu s številnimi varnostnimi ukrepi za varovanje zdravja obiskovalcev in osebja.  Prvič v zgodovini bodo imeli obiskovalci priložnost vstopiti v  muzejske prostore, kjer se nahaja skrita zbirka, avtentični zaklad več kot 150 avtomobilov, motorjev, modelov in številnih drugih eksponatov.  Organizatorji pripravljajo sprevod po muzejski interni progi v okviru programa praznovanj z več posebnimi dogodki in predavanji.

Na ogled bo nova Giulia GTA, ikonična omejena serija, predstavljena ob 110-letnici znamke. Odpiralni čas muzeja bo začasno spremenjen: ob praznovanju obletnice bo muzej odprt vsak dan, od srede 24. junija do nedelje 28. junija, po 28. juniju bo muzej odprt ob vikendih.

Vsi ti izjemni eksponati, ki običajno niso na ogled, so ponos muzeja, ki občasno organizira tudi posebne  tematske razstave. Zbirko si je mogoče ogledati samo ob vnaprejšnji rezervaciji – skupina z vodenim ogledom ne sme presegati 10 oseb. Muzej Alfa Romeo – razdeljen na tri tematska področja (Timeline, ki predstavlja proizvodno kontinuiteto;  Bellezza (lepota), ki združuje slog, oblikovanje in način življenja; Velocità (Hitrost), sintezo tehnologije, športnosti in užitka v vožnji, se ob ponovnem odprtju predstavlja v delno prenovljeni obliki.

Muzej se razprostira na 6.000m2 in ima veliko zunanjih površin, kar zagotavlja dovolj prostora, da se obiskovalci in osebje lahko držijo potrebne osebne razdalje. Spletne rezervacije za ogled muzeja niso potrebne, vendar bodo v primeru večjega števila obiskovalcev začasno omejevali vstop.

 

Vodene oglede muzeja in razstav je priporočljivo predhodno rezervirati, saj posamezne skupine ne smejo presegati 10 oseb. Za vse informacije in rezervacije je na voljo link: collezione@museoalfaromeo.com. /BL/ALFA ROMEO/