Nova Opel Astra postaja prava prodajna uspešnica, saj se je od začetka prodaje zanjo odločilo že 350.000 kupcev. Trenutno je Oplov najbolje prodajani model in drugi najbolje prodajani avto zasebnim kupcem v kompaktnem razredu v Evropi v letu 2016. Zato ne preseneča tudi vrsta mednarodnih nagrad in priznanj, vključno z ‘Zlatim volanom’, kot nazivoma ‘Evropski avto leta 2016’ in ‘Slovenski avto leta 2016’.

 

Opel Astra Intelilux

 

Razloge za uspeh gre iskati tudi v naprednih tehnoloških rešitvah: lahka konstrukcija, zelo učinkoviti pogonski sistemi, izjemna digitalna povezljivost in tehnologije za pomoč vozniku, ki jih sicer najdemo v prestižnem segment vozil. Eno od tovrstnih tehnologij predstavljajo inteligentni IntelliLux LED matrični žarometi. Poleg kritikov v različnih medijih v Evropi, ki so jim podelili številne nagrade, so prepričali tudi kupce Astre, saj sodijo med najbolj iskane opcije za doplačilo.

 

Opel Astra Intelilux 01

 

Na Oplovem pomembnem domačem trgu, v Nemčiji, ima ob naročilu s tem učinkovitim in zmogljivim sistemom osvetlitve prednost vsaka tretja Astra, v Švici ga naroči približno 45 % kupcev Astre, v sosednji Avstriji ta izjemno inovativna in dostopna tehnologija osvetljuje alpske ceste v več kot 40 % novih Aster in v Sloveniji to priljubljeno opcijo naroči 30 % kupcev Astre . IntelliLux LED žarometi so izjemno priljubljeni tudi na Finskem in Švedskem (37 % naročil v vsaki od obeh držav). Naj so te številke še tako presenetljive, pa je zagotovo nekaj posebnega uspeh tega osvetlitvenega sistema prihodnosti na Norveškem, kjer je z njim opremljenih neverjetnih 84 % novih Opel Aster.

 

Opel Astra Intellilux 01