Za voznike, ki si želijo učinkovitega športnega terenca zato, ker se pogosto srečujejo z neutrjenimi površinami ali spolzkimi cestišči, je pri Oplu idealna izbira novi Grandland X, ki je za doplačilo opremljen s prilagodljivim nadzorom oprijema IntelliGrip.

IntelliGrip omogoča optimalen prenos moči in stabilnost na vseh podlagah. Odvisno od pogojev pri vožnji voznik Grandlanda X s prednjim pogonom s pomočjo vrtljivega stikala na sredinski konzoli preprosto izbere ustrezen način nadzora oprijema. Glede na izbrani način elektronika v hipu prilagodi porazdelitev navora kolesom in nastavitve elektronskega programa za stabilnost (ESP).

IntelliGrip omogoča izbiro naslednjih petih načinov: Normal/cestni način, aktivira se ob zagonu Grandlanda X. Elektronski program za stabilnost (ESP) in nadzor zdrsa uporabljata nastavitve za običajne vsakodnevne razmere v mestu, na avtocestah ali na podeželju. ‘Sneg’ zagotavlja najboljši možen oprijem na poledenelih in zasneženih površinah pri hitrostih do 50 km/h. Blato: ta način dopušča več zdrsa in dodeli največ navora kolesu z najboljšim oprijemom. Način je aktiven do hitrosti 80 km/h. Pesek: dovoli nekaj simultanega vrtenja obeh pogonskih koles ‘v prazno’, kar vozilu omogoči napredovanje in zmanjša tveganje, da bi se ‘zakopalo’. Izklop ESP: omogoča izklop elektronskega programa za stabilnost (ESP) in pomoči za povečanje oprijema pri hitrostih do 50 km/h. Ko hitrost vozila preseže 50 km/h, IntelliGrip zaradi varnosti samodejno preklopi nazaj na ‘normalen način’.

IntelliGrip tako glede na izbrani način prilagaja porazdelitev navora prednjima kolesoma, po potrebi dovoli vrtenje koles ali kolesa ‘v prazno’ in tako ustvari optimalno ravnovesje med oprijemom in zdrsom koles. Tehnologija IntelliGrip je na voljo z vsemi kombinacijami pogonskih sklopov Grandlanda X s stopnjami opreme Enjoy, Innovation in Ultimate kot del paketa za doplačilo “Paket za vsak teren”, v katerem so še 18-palčna platišča iz lahkih kovin s petimi kraki 7.5J in celoletne pnevmatike z dimenzijami 225/55 R18.