Opel je v manj kot letu dni po vsej Evropi sprejel že več kot 100.000 naročil za novo Insignio. Izdelujejo jo v nemškem Rüsselsheimu v različicah Grand Sport, karavan Sports Tourer in karavan s štirikolesim pogonom Country Tourer. Stopnje opreme segajo od osnovne Selection do vrhunske Ultimate Exclusive. Vrh ponudbe predstavlja Insignia v športni izvedbi GSi. Bogati ponudbi štirivaljnih dizelskih in bencinskih turbo motorjev s prostorninami od 1,5 do 2,0 litra, se pridružujejo šeststopenjski ročni, šest- stopenjski in osem-stopenjski samodejni menjalniki. Najzmogljivejši dizelski in bencinski motorji so na voljo z inovativnim štirikolesnim pogonom z nadzorom vektorjev navora.

 

Nova Insignia je lahko privlačna za zasebne kupce kot velike kupce službenih vozil in voznih parkov. V Veliki Britaniji je denimo osvojila nagrado ‘Company Car Today CCT100’, ki jo podeljuje revija Company Car Today. Uporabnike znajo prepričati številne vrhunske tehnologije, na primer prilagodljivi regulator hitrosti (samodejno prilagaja hitrost glede na nastavljeno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj), IntelliLux LED matrični žarometi (osvetlitev samodejno prilagajajo razmeram pri vožnji) in ergonomski sedeži s certifikatom združenja strokovnjakov za hrbet AGR. Nova Insignia pritegne tudi z zmernimi stroški lastništva v primerjavi s tekmeci iz velikoserijskega in prestižnega segmenta, trdijo pri Oplu.

 

Devet od desetih doslej naročenih novih Insignij je za doplačilo opremljenih s sistemom za informacije in razvedrilo IntelliLink Navi 900. Za upravljanje vgrajenega navigacijskega sistema je na voljo osem-palčni kapacitivni barvni zaslon na dotik. IntelliLink Navi 900 je združljiv z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto, zato v avto prinaša svet pametnih telefonov.