Opel z Insignio uvaja najsodobnejše sisteme povezav Multimedia in Multimedia Navi Pro. Na voljo bodo v vseh izvedenkah Insignie, tako v  Insignii Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer, kot športni različici GSi. Vozniki Insignie bodo lahko vendo računali na zadnje informacije o prometu, bencinskih črpalkah vključno s cenami goriv, prostih parkirnih mestih in cestninah. Opel zagotavlja, da oba nova informativno-razvedrilna sistema Multimedia in Multimedia Navi Pro, poleg vrhunske funkcionalnosti omogočata tudi z intuitivno uporabo. Velik 8-palčni barvni zaslon na dotik z visoko ločljivostjo in jasno razporeditvijo prikaza informacij med instrumenti. Sistem Multimedia Navi Pro pa lahko za doplačilo dopolni tudi projekcijski zaslon.

Novi sistem Multimedia Navi Pro zadnje generacije nudi še nekatere nove funkcije s povezavami navigacijskih storitev pri optimalnem iskanju interesnih točk in ciljev poti, spremljanje prometa ‘v živo’ z možnostjo Live Traffic, sprotno obveščanje o cenah goriva, informacije o parkiriščih glede na izbrani cilj in spletne posodobitve zemljevidov. Kot navajajo uradni viri, je ob tem na voljo še dodatno vodenje s 3D zemljevidi, zvezno povečevanje prikaza in listanje.

Storitev Live Traffic v povezavi s pametnim telefonom nudi prometne informacije v realnem času. Če ni priključen, dostop do informacij prenašajo TPEG protokoli preko DAB / DAB +. Če ni digitalnega signala, sistem še naprej sprejema prenos TMC (kanal sporočil o prometu). Podatki o morebitnih zastojih in pogojih se posodabljajo in upoštevajo pri vodenju po poti. Live Traffic obenem prikaže, na katerih delih poti so zastoji in kakšen dogodek je najverjetnejši vzrok za njihov nastanek.

Novi povezljivi in razvedrilni sistemi Infotainment v Insignii delujejo prek običajnih tehnologij tehnologij, kot sta Bluetooth in priključek USB, ter najsodobnejšo integracijo telefona z uporabo aplikacij Apple CarPlay ali Android Auto. Radio AM/FM je seveda del standardne opreme, za doplačilo pa ga je možno dopolniti z vrhunsko kakovostjo zvoka digitalnega radia DAB+ in z zvočnim sistemom Bose z osmimi zvočniki in digitalnim zvočnim procesorjem.

Voznik lahko sistem Infotainment upravlja tudi s stikali na volanskem obroču, Multimedia Navi Pro pa ‘uboga’ tudi ukaze vgrajenega glasovnega upravljanja in s pomočjo uporabniških profilov omogoča shranjevanje številnih nastavitev od klimatske naprave do izbrane zvočne slike sistema v vozilu. V prihodnosti bosta posameznemu uporabniku prilagojena tudi iskanje in vodenje na osnovi individualnih vzorcev vožnje.