Grandland – eleganten, športen z intuitivnim upravljanjem in vrhunsko tehnologijo, je največji športni terenec te nemške znamke. Z novo digitalno armaturno ploščo spodbuja k popolnejši vozni izkušnji tako voznika kot ostalih potnikov. Grandland je vodilni oplov SUV. Predstavlja se s tehnologijami in sistemi za pomoč, doslej rezerviranih za modele višjega cenovnega razreda. Omeniti velja predvsem prilagodljive IntelliLux LED Pixel Light žaromete s skupno kar 168 LED elementi. To je pravzaprav tehnologija Insignie, prvič predstavljena v vrhunskem športnem terencu nemške znamke in postavlja nove standarde v segmentu Grandlanda.

 

Enako velja za možnost »nočne vidljivosti«, ki se pri Oplu predstavlja premierno. Infrardeča kamera lahko zazna ljudi in živali do 100 metrov v smeri vožnje na podlagi njihove temperaturne razlike v primerjavi z okolico. Sistem opozori in prikaže položaj pešca ali živali na 12-palčnem digitalnem informacijskem središču za voznika. Na voljo je tudi »asistent za avtocestno vožnjo«, ki s pomočjo kamere in radarskih senzorjev omogoča vožnjo na sredini voznega pasu in ohranja razdaljo do vozila spredaj, glede na nastavljeno hitrost in v kombinaciji z aktivnim pozicioniranjem voznega pasu. Oplovo vozilo hitrost povečuje ali zmanjšuje, da sledi vozilu spredaj ali ne prekorači nastavljene hitrosti. Po potrebi se avto tudi ustavi. Zahvaljujoč možnosti “Stop & Go¨ zmore Grandland s sistemom za pomoč pri vključevanju na avtoceste samodejno nadaljevati vožnjo z mirovanja.

Novi Opel Grandland ima poleg že naštetih še številne druge asistenčne sisteme: 360-stopinjska panoramska kamera vozniku olajša manevriranje s pomočjo sprednje in zadnje kamere; pomočnik za samodejno parkiranje prepozna vzdolžne in prečne parkirne prostore, ter Grandlanda samodejno usmerja navznoter in navzven; opozorilni sistem mrtvega kota preprečuje morebitne trke pri zavijanju ali menjavi voznega pasu – v primeru nevarnosti v ustreznem zunanjem ogledalu zasveti simbol vozila. Standardna oprema vsake Grandlandove različice vključuje opozorilo o trku spredaj s samodejnim zaviranjem v sili, zaznavanje pešcev, opozorilo pred zapuščanjem voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, sistem za zaznavanje utrujenosti voznika in tempomat

Zasnova armaturne plošče je moderna in omejena na najnujnejše funkcije. Dva široka zaslona v eni sami enoti tvorita Oplovo čisto ploščo. Do 10-palčni osrednji zaslon na dotik je obrnjen proti vozniku. Prednje sedeže odlikuje ergonomska oblika s certifikatom AGR, ki so bili tudi nagrajeni in ponujajo široko paleto prilagoditev, od električnega nagiba, do ledvene opore. V usnjeni oblogi ponujajo ogrevanje in enakomerno prezračevanje. Možno je odpiranje in zagon avtomobila brez ključev, ter zadnja vrata na senzorje, ki jih je mogoče odpreti in zapreti s premikanjem noge pod zadnjim odbijačem. Multimedijski sistem »Navi Pro« v kombinaciji s storitvami »Opel Connect« naredi potovanje še posebej prijetno s prometnimi informacijami v realnem času, posodobitvami spletnih zemljevidov in navigacijo, ter brezžično polnjenje za mobilne telefone.