Avtomobili iz Rüsselsheima so s številnimi funkcijami za varnost in udobje pripravljeni na vožnjo v zimskih temperaturah in razmerah. Kljubujejo jim s prilagodljivim štirikolesnim pogonom (AWD), IntelliLux LED® žarometi in ogrevanjem volanskega obroča s čemer so  pripravljeni na vse preizkušnje, ki jih prinaša zima.

Poleg zimskih pnevmatik s profilom os štiri do pet milimetrov je na spolzkih površinah prav tako pomemben tudi ustrezen prenos moči. Opel omogoča različne možnosti nadzora oprijema od sistema IntelliGrip do prilagodljivega štirikolesnega pogona z nadzorom vektorjev navora. Sistem IntelliGrip v novem Oplu Grandlandu X vozniku omogoča izbiro med petimi voznimi načini – vključno z blatom in snegom. Samozavest in brezskrbnost na spolzkih podlagah krepi štirikolesni pogon. Med športnimi terenci, že pri Mokki X prilagodljivi sistem AWD v delčku sekunde porazdeli navor od varčnega 100-odstotnega pogona prednjih koles do razmerja 50:50 med prednjo in zadnjo osjo, da glede na razmere zagotovi največji možen prenos moči na podlago.

 

Prilagodljivi štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora Opel Insignie jamči najvišjo raven zmogljivosti in učinkovitosti. Sistem štirikolesnega pogona lahko navor neodvisno dodeli enemu ali obema zadnjima kolesoma, kar omogoča vrhunski nadzor vektorjev navora v celotnem razponu zmogljivosti vozila. Mokre, zasnežene in poledenele ceste v zimskih mesecih pogosto spremlja pomanjkanje svetlobe. Opel ima učinkovita ‘zdravila’: prilagodljive povsem LED žaromete (npr. v Mokki X in Grandlandu X) ali IntelliLux LED® matrične žaromete, ki so na voljo z Astro in novo Insignio.

Vozniki Oplovih vozil imajo na voljo tudi vgrajen grelnik mirujočega vozila,ki jim omogoči, da je kabina prijetno ogreta, preden kdorkoli vstopi, stekla brez ledu, motor pa ogret. To možnost lahko izberejo kupci osebnih modelov Corsa, Astra, Cascada, Mokka X, Insignia in Zafira ter tovarniško opremljena Opel Vivaro in Movano. Prijeten občutek med vožnjo pri večini modelov zagotavljajo ogrevan volanski obroč in  ogrevani, vsestransko nastavljivi in z ergonomskim certifikatom strokovnjakov iz združenja Akcija za zdrav hrbet opremljeni sedeži AGR.