Opel, pod skupno streho francoskega PSA, se je odločil za svojo različico malega mestnega avtomobila na električni pogon z dosegom 75 kilometrov in največjo hitrostjo 45 km/h. Na nemškem trgu bo na jesen. V prihodnjem letu bo znan morebiten prihod na ostale evropske trge.

Opel Rocks -e, dolg 241 cm, širok 139 in visok 152, s težo 471 kg, je namenjen predvsem mlajšim generacijam, ki iščejo okretno vozilo za mestno uporabo različne vrste. Poleg skromnih mer mu to omogočajo tudi 14-palčna platišča in obračalni krog le 7,20 m. Prostora je za dve osebi na sedežih oddaljenih drug od drugega, z udobnim prostorom za noge pred sopotnikom in voznikovim sedežem z vzdolžnim pomikom. Vrata se odpirajo asimetrično; sovoznikova proti vetru, voznikova pa na tradicionalen način. Po uradnih podatkih je prostora nad glavo potnikov dovolj, celo za višje od 1,90 m. Prtljažnik meri 63 litrov, v njem je tudi poseben kavelj za obešanje večjih nakupovalnih torb.

Opel Rocks-e lahko sprejme dve osebi na sedežih, oddaljenih drug od drugega, tako da ima sovoznik udoben prostor za noge, voznik pa lahko sedež pomika po dolžini. Odpiranje vrat je asimetrično; sovoznikova vrata se odpirajo proti vetru, medtem ko se voznikova vrata, ki so na tečaju zadaj, odpirajo na tradicionalen način. Po podatkih nemškega podjetja prostor za glavo zadošča tudi ljudem, višjim od 1,90 m. Prostornina tovora je 63 litrov, na voljo v prostoru za potnike; obstaja tudi kavelj za prenašanje velikih nakupovalnih torb.

Notranjost je preprosta, s špartanskim dizajnom in zasnovo armaturne plošče, z zaslonom za spremljanje hitrosti, načina vožnje in stanja napolnjenosti baterije, preostali doseg in kilometre. Ne manjka niti podpora za pametni telefon na osrednji konzoli in združljivost s storitvami aplikacije “myOpel”. Nemci bodo lahko izbirali tri različne linije opreme: Rocks-e, Rocks-e Klub in Rocks-e TeKno. Tehnična zasnova Opel Rocksa-e je enaka Citroenu Ami vključno z baterijo 5,5 kWh. Baterijo se lahko popolnoma napolne v približno 3,5 urah prek katere koli standardne gospodinjske vtičnice. V avtomobilu je tri metre dolg polnilni kabel, ki se ga po potrebi izvleče iz potniških vrat. Opel bo zagotovil tudi poseben polnilni adapter za polnjenje na javnih polnilnicah.