Pininfarina Battista je bil po nekaj mesecih razvoja predstavljen v končni različici na Monterey Car Week. Gre za ekskluzivni električni hiperšportnik izjemnih 1.900 KM. Naredili bodo samo 150 enot s ceno posamezne 2,6 milijona evrov.

Battista ima  karoserijo iz ogljikovih vlaken, izdelano v tovarni Pininfarina v italijanskem Cambianu in zasnovano v okviru prilagojenega programa po meri. V črni barvi so ohišja iz kovanega aluminija. Bogata notranjost lahko ponudi sedeže iz črnega usnja in oblazinjenje Alcantara Iconica Blu s kontrastnimi šivi. Razkošno notranjost dopolnjujejo vložki iz črnega eloksiranega brušenega aluminija.

Pininfarino Battista poganjajo štirje elektromotorji, ki energijo črpajo iz baterije 120 kWh s sistemom za hlajenje s tekočino. Akumulator v obliki črke T se razteza od osrednjega tunela do zadnjega dela za boljšo porazdelitev teže. Številke so osupljive: 1.900 KM moči, največji navor 2.300 Nm in 0-100 v manj kot dveh sekundah (12 sekund do 300 km / h), največja hitrost 350 km/h. Inženirji so poskrbeli tudi za zvočni “podpis”, ki se sinhronizira s hitrostjo avtomobila.