911 Sport Classic se je sredi lanskega leta vrnil v obliki nove različice omejene serije 1250 primerkov, najprej na ameriški trg. Z značilnim in namensko usmerjenim spojlerjem predstavlja poseben poklon modelu 911 Carrera RS 2.7 iz zgodnjih sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Športni avtomobil za voznike. Ponaša se z edinstvenim pogonskim sklopom, ki dopolnjuje njegovo posebno zasnovo, skladno s tradicijo minulih modelov Porsche.

 

Novi 911 Sport Classic je nastal na aktualnem modelu 911 Turbo S. S 3,7-litrskim šestvaljnikom z dvojnim turbinskim polnilnikom ustvari 543 KM in 442 Nm navora, ki prilagojen novemu menjalniku prav tako prihaja iz 911 Turbo S. Upravlja ga namreč izključno ročni sedem-stopenjski menjalnik, ki prenaša moč na zadnji par koles.

Obsežen seznam visoko zmogljive opreme zajema: keramične kompozitne zavore Porsche (PCCB) s čeljustmi v črni barvi, Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), krmiljenje zadnje osi, paket Sport Chrono in spremenjeni športni izpušni sistem. V standardni opremi je tudi Porsche Active Suspension Management (PASM) Sport, ki zniža višino podvozja za 10 milimetrov. Ker je to model s pogonom na zadnja kolesa, so tudi stopnje vzmeti sprednje osi nekoliko nižje v primerjavi s štirikolesnim pogonom izvornega modela 911 Turbo S.