Porsche je modelsko serijo Panamera dopolnil s športno zmogljivejšima Panamero GTS in Panamero GTS Sport Turismo. Z zmogljivim pogonom štirilitrskega V8-motorja biturbo 338 kW/460 KM, dinamično naravnanimi sistemi podvozja s 3-prekatnim zračnim vzmetenjem ter specifičnimi oblikovalskimi elementi in opremo tvorita edinstven paket visokih zmogljivosti. V serijsko opremo je zajet tudi paket Sport Design s črnimi zunanjimi poudarki, v notranjosti prevladuje alkantara. Poleg tega je Porsche ponudbo komfortnih in asistenčnih sistemov za celotno modelsko serijo Panamera dopolnil z vsestransko nastavljivim projicirnim zaslonom.


Panamera GTS z motorjem V8-biturbo in največjim navorom 620 Nm, v kombinaciji s serijskim športnim izpušnim sistemom stavi na emocije v vožnji in doživljanju zvoka. Biturbomotor je opremljen s filtrom za trdne delce za bencinske motorje zato je za 15 kW (20 KM) in 100 Nm močnejši od predhodnika, Panamero GTS in Panamero GTS Sport Turismo v povezavi s serijskim paketom Sport Chrono od 0 do 100 km/h požene v času 4,1 sekunde. Končno hitrost doseže pri 292 oziroma 289 km/h. Prenos moči poteka brez prekinitev prek 8-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko PDK na štirikolesni sistem pogona Porsche Traction Management (PTM). Kljub izjemnim voznim zmogljivostim je poraba goriva (po uradnih podatkih) sorazmerno skromna in znaša 10,3 l/100 km (Sport Turismo: 10,6 l/100 km), z emisijami CO2 235 g/km (Sport Turismo: 242 g/km).

V primerjavi s prejšnjim modelom imata nova modela Panamera GTS znatno bogatejšo serijsko opremo. Značilno GTS podobo poudarja paket Sport Design in črni poudarki predvsem sprednjega spodnjega dela in zadka ter med ostalim tudi 20-palčna aluminijasta platišča. Športno podvozje modelov GTS je spuščeno za 10 milimetrov, uporabljeni sistem Porsche Active Suspension Management (PASM) pa zagotavlja specifično, še bolj športno nastavitev.

Oba modela GTS ponujata vse inovacije, značilne za drugo generacijo Panamere. Omeniti velja digitalizirano armaturno ploščo Porsche Advanced Cockpit, asistenčne sisteme, kot je Porsche InnoDrive s tempostatom za uravnavanje razdalje in opcijsko krmiljenje zadnje preme. Izvedba GTS kot novost za celotno serijo Panamera premierno uvaja projicirni zaslon, ki ga je mogoče individualno konfigurirati in ki vse pomembne podatke o vožnji s celotnim barvnim spektrom projicira neposredno v voznikovo vidno polje.

Oba nova modela GTS je že mogoče naročiti. Panamera GTS stane v Nemčiji od 138.493 evrov naprej (vklj. z DDV in deželno opremo), Panamera GTS Sport Turismo pa od 141.349 evrov naprej.