Nissan Qashqai, eden od prodajno najuspešnejših mestnih terencev v Evropi, je od julija na voljo v prenovljeni izdaji in te dni uradno tudi v Sloveniji. Qashqai je bil delžen številnih izboljšav. Pri prenovi je  s svojimi sugestijami sodelovalo 2,3 milijona dosedanjih lastnikov. Nissan se je osredotočil na štiri področja – nov sodoben zunanji dizajn, višjo kakovost notranjega prostora, izboljšane vozne zmogljivosti in vključitev Nissanovih inteligentnih tehnologij. Vse najboljše posodobitve združuje odslej nova različica Tekna+.

 

 

Tehnološke novosti se nanašajo na avtonomno vožnjo ProPILOT, elektronski sistem za zaviranje v sili s funkcijo prepoznave pešcev kot zgolj ena od novih 
tehnologij v okviru Nissanove mobilne tehnologije, ki je odslej na voljo tudi pri modelu Qashqai. S številnimi na prvi pogled neopaznimi izboljšavami je želel Nissan še povečati učinkovitost krmiljenja pri novem Qashqaiju. Za izboljšave so bile zadolžene Nissanove ekipe inženirjev v Veliki Britaniji, Španiji in Nemčiji. Proizvodnja avtomobila še naprej poteka v Nissanovem proizvodnem obratu z najsodobnejšo opremo v britanski tovarni v Sunderlandu.

 

 

Pri bencinskih motorjih je izbira med novim 1.2-litrskim DIG-T s 85 kW (115 KM) ali 1.6-litrskim DIG-T s 120 kW (163 KM) in kar 240 Nm navora, v obeh primerih z naprednim turbopolnilnikom in sistemom  Stop/Start.  Pri motorju 1.2 DIG-T je na voljo na novo oblikovan kontinuirani spremenljivi menjalnik prestav (CVT) Xtronic. V dizelski ponudbi sta prav tako na izbiro dva motorja: 1.5 dCi z 81 kW in 110 KM  ter 1.6-litrski dCi s 96 kW 130 KM in tudi pri motorju 1.6 dCi je poleg ročnega 6-stopenjskega na voljo menjalnik (CVT) Xtronic. Qashqai ponuja še štirikolesni pogon All Mode.

 

 

 

Vstopna različica Qashqai Visia v osnovni ceni 20.950 evrov vključuje Nissan Chassis control (Nissanov nadzor podvozja), ročno klimatsko napravo,  tempomat z omejevalnikom hitrosti, pomoč pri speljevanju v klanec (Hill Start Asist), 5″ barvni TFT zaslon med merilniki in sistem STOP/START. Osnovno ceno in vsebino serijske opreme stopnjujejo paketi Qashqai Acenta Connect, Qashqai 360° in Qashqai Tekna za 30.850 evrov.