Novi prodajno servisni center podjetja Wallis Motor za znamki Land Rover in Jaguar v Ljubljani se je včeraj z začetkom poslovanja predstavil skupaj z ikono znamke – novim Range Roverjem.  Ob upoštevanju najsodobnejših estetskih in vsebinskih standardov vozil Land Rover ostaja zvest najgloblji tradiciji, ki jo zaznamuje več kot 50 let stalnega razvoja.

Sodoben, razkošen videz novega Range Roverja  želi poudariti njegova prisotnost na cesti in oblika, ki so jo dosegli – kot pravijo – s harmonijo razmerij, površine in prefinjenih linij. Pri izbiri materialov so dali prednost razkošnim alternativam tradicionalnemu usnju, z novim vrhunskim tekstilom, ki združuje materiale Ultrafabrics in mešanico volne Kvadrat.

Range Rover SV v najrazkošnejši izvedbi omogoča tudi različne možnosti izbire dodatkov in prilagoditev po osebnem okusu in potrebah, ki so jo pozorno zasnovali v oddelku za razvoj posebnih vozil Land Rover. Pri dodatnih izboljšavah so inženirji kar se da zmanjšali kognitivno obremenitev voznika, medtem ko nov sistem za odpravljanje hrupa z zvočniki za glavo ustvarja vrhunsko izpopolnjen zvok.

Integriran nadzor šasije z dinamičnim odzivom Pro in uporabo elektronskega zračnega vzmetenja, kot zagotavljajo, jamči udobno vožnjo, za boljše obvladovanje zavojev pa vozilo uporablja podatke eHorizon. Serijsko štirikolesno krmiljenje združuje vrhunsko stabilnost pri visoki hitrosti z izjemnim manevriranjem pri nizkih hitrostih – in obračalnim krogom manj kot 11 m4.

Kot zagotavljajo še uradni viri, nova arhitektura karoserije MLA-Flex omogoča možnosti standardne in dolge medosne razdalje z razkošnimi možnostmi štirih, petih ali sedmih sedežev in številnimi možnostmi elektrificiranih pogonskih sklopov. Novi vtični hibridi s 510 KM in 440 KM za umirjeno in učinkovito vožnjo zagotavljajo odličen doseg električnega vozila, ki znaša do 100 km (62 milj) in izpuste CO2 pod 30 g/km1. Novi bencinski motor Twin Turbo V8 z močjo 530 KM je pravi predstavnik družine Range Rover z dinamičnim pogonom, ki omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v le 4,6 sekunde. Popolnoma električna različica Range Roverja je napovedana leta 2024.

Integrirani sistem Amazon Alexa prepoznava besedne ukaze, omogoča upravljanje glasbe in navigacije, pomaga preverjati stanje na cestah, nadzirati pametne domače naprave in še veliko več. Omeniti velja še sistem za prečiščevanje zraka v kabini Pro s filtracijo delcev PM2,5 vsebuje tehnologijo nanoeTM X, ki pomaga znatno zmanjšati vonjave ter uničuje bakterije in alergene, vključno z virusom SARS-CoV-23. Vstopna različica Range Rover 3.0 Diesel MHEV AWD Auto 249HP SE znaša 198 131.727 €, po ceniku najdražja  Range Rover 3.0 Diesel MHEV AWD LWB Auto 350HP Autobiography 7 sedežev pa 204 171.552 €.