Posebna, omejena serija Clio RS 18 je nastala ob 40-letnici Renaulta v Formuli 1. Navdahnjena z izkušnjami oddelka Renault Sport Formula One Team se predstavlja z agresivnejšim videzom od serijskega Clia RS. Športni duh želi pokazati v vseh podrobnostih. Črn kot noč, vključno z vsemi oznakami znamke in modela, toda z živo rumenim spodnjim robom prednjega dela in rumeno nalepko R.S.18 na stranskih vratih in strehi. Na športno naravo tega Clia opozarja izpušni sistem Akrapović z dvojnimi karbonskim zaključkom. Tu so tudi žarometi R.S. Full LED, podaljšek odbijača F1, športno oblikovan spojler, dvojna izpušna cev, 18-palčna aluminijasta platišča. Ob vstopu ne morete zgrešiti oštevilčenih vratnih pragov in prav tako ne posebno oblazinjenje Renault Sport in športni volan in prestavna ročica oblečena v perforirano črno usnje.

 

 

Ko voznik sede v športno oblikovane sedeže, ki ga dokaj konkretno objamejo in prime v roke prav tako športno oblikovan volan, mu je jasno, da ne sedi v navadnem Cliu. Največje dvomljivce pa bo dokončno prepričal zvok motorja, ki prihaja iz v svetu priznanih Akrapovičevih izpušnih cevi. Tudi ta zvok je nekaj posebnega in dodatno oplemeniti izjemno zmogljivi 1,6-litrski bencinski TCe motor različice R.S18 220 EDC, kar pomeni spoštljivih 220 KM z najvišjim navorom 280 Nm. Upravlja ga hitri samodejni 6-stopenjski menjalnik EDC, z možnostjo prestavljanja tudi ob volanu. Ob nenavadno spodbudnem in privlačnem zvoku pospeši od 0 do 100 km/h v 6,6 s, po uradnih podatkih.

Clio R.S ima poleg treh izbirnih načinov vožnje: Normal, Sport in Race, tudi funkcijo Launch Control, kot pravi dirkalnik, za maksimalno speljevanje z mesta. Renault CLIO R.S. pred tem samodejno prilagaja nastavitve motorja, menjalnika in pomoči pri speljevanju z mesta v slogu vrhunskih voznikov. Tehnologija Multi Change Down pa jamči najbolj optimalno nižanje do najprimernejše prestave pri izhodu iz ovinka. Skratka, obljublja veliko športnih užitkov za vse vrste voznikov, tako tistih, ki ne vidijo trenutka, da ga zapeljejo na najbližjo progo ali za bolj miroljubne, ki jim je na prvem mestu vsakdanja uporaba in hkrati jim ugaja, če niso ravno neopaženi.Omejena serija je že ali bo kmalu pošla, zato je cena 27.390 bolj informativne narave.