Renault ZOE je najbolje prodajan električni avtomobil in Kangoo Z.E. je najbolje prodajan električen dostavnik. To so uradni podatki, s katerimi se Renault ponaša kot najbolje prodajana znamka električnih vozil v Evropi. Od januarja do konca novembra 2020 so pri Renaultu prodali več kot 95.000 električnih vozil. V primerjavi z lanskim letom gre za 80-odstotno rast registracij. To dokazuje, da zna Renault s svojo ponudbo povsem električno gnanih vozil dobro ustreči potrebam individualnih in poklicnih kupcev.

Renault ZOE z lani predstavljeno tretjo generacijo ima doseg 395 kilometrov (po WLTP), prenovljeno obliko in značilno vsestranskost. Z več kot 84.000 prodanimi primerki od januarja do konca novembra letos je najbolje prodajan električni osebni avtomobil v Evropi. To število je skoraj enkrat večje, kot je znašala prodaja enakem obdobju v leta 2019. ZOE je tako vodilni električni osebni avtomobil v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Portugalski. Od začetka prodaje je bilo v Evropi prodanih 268.000 Renaultov ZOE vseh treh generacij.

Tudi med električno gnanmi lahkimi gospodarskimi vozili (LGV) je Renault Kangoo Z.E od začetka letošnjega leta do konca novembra prepričal 8.498 uporabnikov, kar je v povprečju več kot vsak tretji prodan električni dostavnik. Nič manj kot 57.595 Kangoojev Z.E. je bilo v Evropi prodanih od njegove uvedbe na trg leta 2010. Nedavno predstavljeni novi Twingo Electric z že 1.760 registracijami v Evropi prevzema položaj referenčnega električnega osebnega avtomobila segmenta A. Zahvaljujoč okretnosti, prilagodljivosti in dosegu 190 kilometrov (v mestu do 270 km) je Twingo Electric že zapeljal v mestni vsak dan.