Z živahnimi oblikami, ki jih je navdihnila prva generacija iz 90-ih, bo novi Twingo prišel leta 2026 in bo na voljo za manj kot 20.000 evrov. Renault je novi model razkril pred kratkim, med predstavitvijo industrijskega načrta Ampere, kamor sodita še Renault 5 in Renault 4.

Po Renaultu 5 in 4 se Renault vrača s Twingom, mestnim avtomobilom, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja požel velik uspeh. Nova generacija bo poleg konkurenčne cene lahko računala na baterije naslednje generacije in tehnologije, ki bodo omogočale porabo blizu 10 kWh na 100 km.

Živahne in zaobljene oblike nedvomno spominjajo na prvo generacijo tega mestnega avtomobila, izdelanega od leta 1993 do 2007. Značilen polkrožen sprednji del žarometov, razdeljenih na dva različna svetlobna elementa, oblikovno in po zasnovi popolnoma nova zadnja vrata, ki se odpirajo proti vetru (prva generacija je bila trivratna), so najopaznejše novosti. Novi Twingo bo prvi električni avtomobil francoskega podjetja, ki bo opremljen s funkcijo vozila do omrežja (V2G), tehnologijo, ki omogoča vračanje električne energije v električno omrežje, ko avtomobil ni v uporabi.