ŠKODA Motorsport je od leta 2015 naprej zasebnim tekmovalnim ekipam z vsega sveta prodala več kot 470 primerkov dirkalnika ŠKODA FABIA Rally2 in njegovega naslednika ŠKODA FABIA Rally2 evo, ki premagujejo rallyje na različnih terenih: na cestah z različnimi tipi asfalta, na peščeni podlagi, na kamnitih gramoznih poteh ali na snegu in ledu. Cilj družbe ŠKODA Motorsport je, da svojim strankam nudi vozilo, ki se optimalno odziva v vseh cestnih in vremenskih razmerah. S tem ko je dirkalnik ŠKODA FABIA RS Rally2 pred kratkim prejel homologacijo avtomotošportne zveze FIA, je bila določena njegova osnovna tehnična konfiguracija.

Razvojna ekipa družbe ŠKODA Motorsport se sedaj osredotoča na to, kako bo novo vozilo za mednarodno kategorijo Rally2 še bolje prilagodila potrebam zasebnih tekmovalnih ekip. Kamnite gozdne poti in visoke temperature v Grčiji so poskrbele za popolne pogoje za optimizacijo nastavitve podvozja za rally preizkušnje na makadamu. Štirje dnevi testiranj z nekdanjim najboljšim voznikom svetovnega prvenstva Krisom Meekejem in mladinskim svetovnim prvakom WRC2 Emilom Lindholmom za volanom novega dirkalnika ŠKODA FABIA RS Rally 2

Glavni inženir Eric Mommey: “S takšnimi testiranji zagotavljamo, da nova ŠKODA FABIA RS Rally2 zdrži tudi najzahtevnejše rallyje.”