Z montažnih linij češke tovarne Kvasiny je te dni pripeljal dvomilijonti avto. Jubilejno številko je zaokrožil najnovejši model Kodiaq v mesečno beli barvi. Škoda je za prvi veliki SUV močno povečala kapacitete tovarne v vzhodnem delu Češke in je do konca preteklega leta dodatno zaposlila 2.600 ljudi. V prihodnjih letih bo Škoda dodatno modernizirala in razširila proizvodno infrastrukturo.

 

2mio vyrobených automobilů ve Škoda Auto a.s., závod Kvasiny.

Tovarna Kvasiny ima več kot 80-letno tradicijo in sodi med najpomembnejše delodajalce v regiji Hradec Králové. Avtomobile so tu izdelovali že v začetku 30. let, med drugim model JAWA 700. Prvi Škodin model, ki so ga izdelali v Kvasinyju, je bila Škoda Superb (1947). V naslednjih letih je v tovarni potekala proizvodnja modelov Felicia (med 1958 in 1964), 110 R Coupé (med 1970 in 1980), Škoda/VW Caddy pickup (med 1995 in 2001), Superb, Roomster in Yeti.

 

2mio vyrobených automobilů ve Škoda Auto a.s., závod Kvasiny.

Škodina tovarna v vzhodnem delu Češke je trenutno v fazi največje modernizacije in širitve v vsej svoji zgodovini. V sklopu velike ofenzive športnih terencev, ki se je začela s Škodo Kodiaqom, bo proizvajalec v tovarno vložil približno sedem milijard čeških kron. V naslednjih letih se bodo tako proizvodne kapacitete povečale na do 280.000 vozil letno. Do konca leta 2016 je Škoda dodatno zaposlila 2.600 ljudi, nova delovna mesta pa bo ustvarila tudi v letošnjem letu. Podjetje tako sodi med največje industrijske delodajalce v regiji.