Opel v fazi preobrazbe in usklajevanja po standardu Euro 6d-TEMP nadaljuje svojo ofenzivo z Astro. Vsi bencinski in dizelski motorji za kompaktno prodajno uspešnico so skladni s strogim emisijskim standardom Euro 6d-TEMP, ki vključuje meritve RDE (Real Driving Emissions, emisije pri dejanski vožnji) na javnih cestah. Septembra 2019 bo začel veljati za vsa na novo registrirana vozila. Najprej sta na vrsti zmogljiva različica 1,6-litrskega bencinskega motorja in 1,6-litrski dizel, ki bosta premierno na voljo z Astro v petvratni kombilimuzinski izvedbi, čez nekaj tednov pa tudi s karavanom Sports Tourer.

Bencinski1,6-litrski motor razvije moč 147 kW/200 KM in dizlom podobnih 300 Nm navora, omogoča Astri v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim ali avtomatskim menjalnikom največjo hitrosti 235 km/h in pospešek od 0 do 100 km/h v 7,8 s (kombilimuzina) oziroma 7,9 s (Sports Tourer). Za zmanjšanje emisij delcev je 1,6-litrski bencinski motor z neposrednim vbrizgom opremljen z dvodelnim povezanim filtrom delcev v gorivu (GPF), ki mogoča optimalno regeneracijo (oksidacijo delcev, ki se naberejo v filtru).

Astro lahko poganja tudi 1,6-litrski turbodizel s 100 kW/136 KM in 320 Nm navora (poraba goriva1 s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki je za dodatno zmanjšanje emisij dušikovih oksidov opremljen s tehnologijo za selektivno katalitsko redukcijo (SCR). S standardom Euro 6d-TEMP skladna Astra s sistemom SCR bo tako izvzeta iz morebitnih prepovedi, ki bodo v središčih mest veljala za vozila z dizelskim motorjem.

 

V postopku SCR se v izpušne pline vbrizgava tekočina AdBlue. Raztopina se razgradi v amonijak, ki se shrani v substratu katalizatorja. Dušikovi oksidi (NOx) vstopajo v katalizator skupaj z drugimi izpušnimi plini in se selektivno reducirajo v dušik in vodo. Do leta 2024 bo Opel postal povsem elektrificirana znamka osebnih vozil, saj bodo vsi modeli poleg pogona z motorji z notranjim zgorevanjem na voljo tudi v različici z električnim pogonom – kot hibrid ali akumulatorsko električno vozilo.