Suzuki je v četrtek, 2 dneva pred evropskim pokalom Continental Cup Podčetrtek, s svečanim podpisom pogodbe v Termah Olimia sklenil enoletno sponzorstvo z Judo zvezo Slovenije. Pogodbo sta podpisala Peter Verčič, direktor Podružnice Suzuki v Sloveniji, in Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije. Suzuki je ob tej priložnosti postal uradni prevoznik Judo zveze Slovenije in predal v uporabo 4 sponzorska vozila, ki so jih prevzeli Tina Trstenjak, olimpijska prvakinja v judu Rio 2016, Ana Velenšek, bronasta v judu Rio 2016, Marjan Fabjan, trener in Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije.

 

 

Magyar Suzuki Zrt je na globalni ravni postal glavni pokrovitelj svetovnega prvenstva v judu, ki bo potekalo od 28. avgusta do 3. septembra 2017 v Budimpešti na Madžarskem. Yoshinobu Abe, generalni direktor Magyar Suzuki Zrt., je ob tej priložnosti med drugim povedal: »Sponzorstvo je čast, ampak tudi velika odgovornost, ki jo Magyar Suzuki sprejema z velikim ponosom. Naša korporativna filozofija in kultura imata veliko skupnega z načeli, ki jih predstavlja judo – stalno učenje, koncentracija, pripravljenost, vztrajnost in poštenost v tekmovanju.«

 

 

Dogodek v Budimpešti, z nagradnim skladom v višini 1 milijon dolarjev, je pritegnil veliko število udeležencev, ki bo po mnenju organizatorja, skoraj zanesljivo preseglo številko z zadnjega svetovnega prvenstva leta 2015 v Astani. Udeležilo se ga je 729 judoistk in judoistov iz 120 držav vsega sveta.