Peugeot z več kot 7.000.000 prodanimi vozili skozi vse generacije in z 42 osvojenimi mednarodnimi nagradami predstavlja povsem novega PEUGEOTA 308. Z novo oblikovno zasnovo, najnovejšim logotipom znamke in izpopolnjeno arhitekturno zgradbo, ki zagotavlja večje bivalno udobje, predstavlja tudi sisteme za pomoč pri vožnji zadnje generacije, novo voznikovo mesto PEUGEOT i-Cockpit, z intuitivnim, povezljivim in odločno modernim sistemom za informacije in razvedrilo i-Connect® Advanced.

S 55 milimetrov daljšo medosno razdaljo potnikom na zadnjih sedežih ponuja več prostora, medtem ko 20 milimetrov manjša višina v kombinaciji s konceptom “soft-nose” vizualno podaljša pokrov motornega prostora. Prednja žarometa sta od osnovnega nivoja opreme dalje na voljo s tehnologijo LED, ki je pri stopnji opreme GT/GT Pack ponuja še bolj usločene žarometi Full LED. Na voljo so tudi učinkovitejši žarometi PEUGEOT Matrix LED Technology, ki jamčijo več varnosti pri vsakodnevni uporabi.

Tudi zadnje luči se ponašajo s tehnologijo Full LED v podobi treh levjih krempljev, z modernim svetlobnim podpisom znamke PEUGEOT. Na voljo je sedem barv karoserije: zelena Olivine, modra Vertigo, rdeča Elixir, biserno bela Perle, bela Banquise, siva Artense in črna Perla Nera.

Novi PEUGEOT 308 je s skladno s strategijo Power of Choice na voljo tako s priključno hibridnim motorjem kot tudi z bencinskim ali dizelskim pogonskim sklopom. Notranja oblikovna zasnova poudarja raznolikost sestavnih materialov. Ambientalna osvetlitev na diode LED (8 barv po izbiri), ki je skrita za sredinskim zaslonom, osvetljuje glavne dekorativne elemente vse do vratnih plošč, ki so lahko glede na nivo opreme prekrite s penasto oblogo, tkanino, materialom Alcantara® ali sestavljene iz pravih kosov stisnjenega aluminija.

PEUGEOT i-Connect Advanced ponuja vseobsegajoče tehnološke izkušnje, saj je vozilo opremljeno z zmogljivo in učinkovito povezljivo navigacijo TomTom. Za optimalno prebiranje podatkov se zemljevidi prikazujejo na 10-palčnem zaslonu na dotik, njihova posodobitev pa poteka brezžično. Uporabnik lahko prek funkcije za glasovno prepoznavanje sistemu poda ukaz “OK PEUGEOT”, ki je nepogrešljiv zaveznik za povečanje varnosti pri vsakodnevni rabi in mu omogoča dostop do vseh zahtev, ki se nanašajo na funkcije za informacije in razvedrilo. Sistem zajema tudi navodila za uporabo in poučna navodila, s pomočjo katerih vam bo v pomoč pri pravilni rabi in pridobitvi odgovorov na vprašanja.